Kiaulienos plovas

  •  
  • 4.1 5 7
  •  
  • 4.1 5 7
  •  
  • 4.1 5 7
  •  
  • 4.1 5 7
  •  
  • 4.1 5 7
9 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
5
Ingredientai:
  • Riebi kiauliena , 500 gr.
  • Ryžiai , 500 gr.
  • Morkos , 500 gr.
  • Didelis svogūnas , 1 vnt.
  • Česnakas , 1 galv.
  • Prieskoniai kiaulienai , 2 v.š.
  • Aliejus , 4 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Ryžius užmerkite šaltame vandenyje.

  2. Mėsą supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais. Mėsą apkepinkite aliejuje iki kol apskrus. Apskrudusią mėsą verskite į gilų puodą, kuriame ruošite plovą.

  3. Morkas supjaustykite stambokais šiaudeliais. Pusę jų dėkite į puodą ant apkepintos mėsos. Likusią pusę morkų apkepinkite aliejuje, kuriame kepė mėsa. Apkepintas morkas verskite į puodą.

  4. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir apkepinkite aliejuje (įpilkite daugiau, jeigu morkos sugėrę visą buvusį aliejų) iki auksinės spalvos. Svogūnus taip pat verskite į puodą. Dėkite prieskonių (galite naudoti pačius įvairius, rinkitės pagal skonį) ir viską gerai permaišykite.

  5. Kol ruošėte mėsą ir daržoves ryžiai turėjo išbrinkti. Nupilkite nuo jų vandens perteklių ir ryžius dėkite ant mėsos ir daržovių. Nemaišykite. Į ryžius sukiškite visą česnako galvutę - ją prieš tai apiplaukite, šiektiek pavalykite, vietomis aplupkite (tiek, kiek gaunasi, nebūtina nulupti iki galo).

  6. Plovą užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad ryžiai būtų apsemti 1 cm vandens. Uždenkite dangčiu ir troškinti ant silpnos ugnies 45 min. Troškinant nemaišykite. Po 45 min. plovą atsargiai permaišykite, vėl uždenkite ir troškinkite dar 15-20 min.

  7. Norintys įdomesnio skonio plovą gali gardinti džiovintomis slyvomis ar razinomis. Jas dėkite permaišydami plovą po 45 min. troškinimo.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (20)

Rolandas 2019-03-03 18:23
Tik beprote gali parasyt, kad vandens pripilt 1cm virs ryziu ir 45min nemaisyt ,maisto ismetimas
Rolandas 2019-03-03 18:15
Nesamone po 45min visa mesa prisvilus prie puodo dugno
saulenss 2019-02-16 15:21
Bandau gaminti dabar troskinasi bet manau bus super aciu uz recepta
Domas 2019-02-03 12:55
Labai gražus receptas Aiste.
Kristina 2019-01-20 12:24
Mieloji Rita!labai liudna,kadnet lietuviškai nemokat parašyti PLOVAS!persiskaitykite dar kartą savo komentarą!liudna labai liudna,kad plovas taip pavadintas
Rimantas 2019-01-13 17:38
Ačiū labai! Gamint mėgstu ir moku, bet, kai šalia viskas gražiai surašyta, smagu
Audrius 2018-12-16 14:29
Puikus receptas!! Išbandyta, labai skanus plovas!!
irena 2018-11-14 18:54
teisingas receptas,ačiū!
retai gaminu,tai pasimiršta,labai
aktualus jūsų receptukas,su smulkmenom,viskas kaip turi būti!
Rita 2018-10-29 23:41
Pabandykit pliva virti greitpuodyje - bus dar skaniau.
Karolis 2018-10-27 20:26
Skaniai gavosi iš tikro bet labai daug nuo prieskonių priklauso kokius dėsit ir man nereikėjo po 45min troškinimo dar troškinti. Kažkaip ir taip labai neblogai gavosi. Tik va vandens mažiau gal truputį įpyliau tai dugnas pridegė (labai nedaug) gal kiek daugiau pilčiau kai kitą kart gaminsiu. Čia kas sakė, kad iš ryžių košė gavosi tai taip gaunas ta košė, bet tikriausiai dėl to, kad vandens per mažai įpili. Bet kažkaip kai plovas tai nėra didelio nuostolio dėl tų ryžių - sueina gerai... receptas 3.5/5 nes tik pagrindas aprašytas. Galėjo info ir dėl prieskoniavimo būt įdėta

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama