Kiaulienos plovas

  •  
  • 3.9 5 13
  •  
  • 3.9 5 13
  •  
  • 3.9 5 13
  •  
  • 3.9 5 13
  •  
  • 3.9 5 13
15 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
5
Ingredientai:
  • Riebi kiauliena , 500 gr.
  • Ryžiai , 500 gr.
  • Morkos , 500 gr.
  • Didelis svogūnas , 1 vnt.
  • Česnakas , 1 galv.
  • Prieskoniai kiaulienai , 2 v.š.
  • Aliejus , 4 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Ryžius užmerkite šaltame vandenyje.

  2. Mėsą supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais. Mėsą apkepinkite aliejuje iki kol apskrus. Apskrudusią mėsą verskite į gilų puodą, kuriame ruošite plovą.

  3. Morkas supjaustykite stambokais šiaudeliais. Pusę jų dėkite į puodą ant apkepintos mėsos. Likusią pusę morkų apkepinkite aliejuje, kuriame kepė mėsa. Apkepintas morkas verskite į puodą.

  4. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir apkepinkite aliejuje (įpilkite daugiau, jeigu morkos sugėrę visą buvusį aliejų) iki auksinės spalvos. Svogūnus taip pat verskite į puodą. Dėkite prieskonių (galite naudoti pačius įvairius, rinkitės pagal skonį) ir viską gerai permaišykite.

  5. Kol ruošėte mėsą ir daržoves ryžiai turėjo išbrinkti. Nupilkite nuo jų vandens perteklių ir ryžius dėkite ant mėsos ir daržovių. Nemaišykite. Į ryžius sukiškite visą česnako galvutę - ją prieš tai apiplaukite, šiektiek pavalykite, vietomis aplupkite (tiek, kiek gaunasi, nebūtina nulupti iki galo).

  6. Plovą užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad ryžiai būtų apsemti 1 cm vandens. Uždenkite dangčiu ir troškinti ant silpnos ugnies 45 min. Troškinant nemaišykite. Po 45 min. plovą atsargiai permaišykite, vėl uždenkite ir troškinkite dar 15-20 min.

  7. Norintys įdomesnio skonio plovą gali gardinti džiovintomis slyvomis ar razinomis. Jas dėkite permaišydami plovą po 45 min. troškinimo.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (53)

Rimas 2020-07-05 11:25
O kiek det braskiu?
Lina 2020-06-16 17:58
Geras receptas, tik man asmeniskai po pirmu 45 minuciu ryziai jau buvo truputi pervire ir vandens nebebuvo like, del to po ismaisymo papildomai nebetroskinau. Ir tikrai cia ne 5 porcijos, nebent penkiem sumo imtynininkams
Audrius 2020-06-15 14:16
Geras plovas . Tik pasirinkite tinkamą puodą. Skanaus.
Simona 2020-06-09 18:03
Nuostabus receptukas, viskas gavosi tiesiog puikiai, tik kiekius visko pagal save dėjau:)
sefas 2020-06-09 17:02
zmones.nusipirkite gera puoda ir niekas nepridegs.plova gaminate is maximos uz 5e nusipirke puoda ir norite rezultato.tokiuose puodose galit tik saltibarscius daryti.cia tas pats kaip masina taisyti su mediniais raktais
lina 2020-05-31 22:53
Aciu ,labai skaniai gavosi,super!
Viktorija 2020-05-24 19:38
Pirmas ir paskutinis kartas kai bandžiau Ale geresni plovo receptą nei pati iš galvos... Fui.. Ryžiai kaip košė gavosi. Absurdas. Plius jei šitokį kiekį suvalgo 5 žmonės tai aš apakusi. Greičiau 10 pamaitintum...
Edmundas 2020-05-14 14:51
Nesamoningas receptas, viskas sudegė po 15 minučiu dugne esanti mėsa paliko angliukais.
Kestas 2020-05-11 14:20
Nu nesamone vandens neuztenka jau po 15 pradega svilti
Roma 2020-04-29 10:07
O kaip su tomatu ar nereik

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama