Krafinai - kruasanų keksiukai

3 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
12
Ingredientai:
  • Sausos mielės , 7 gr.
  • Šiltas vanduo , 30 ml
  • Kiaušinis , 1 vnt.
  • Pienas , 150 ml
  • Cukrus , 40 gr.
  • Druska , 1 žiups.
  • Aliejus , 20 ml
  • Miltai , 400 gr.
  • Lydytas sviestas , 100 gr.
  • Cukraus pudra (apibarstymui) , 1 sauj.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Mieles sumaišykite su šiltu vandeniu (jokiu būdu ne karštu, nes mielės nebeveiks). Palikite pastovėti iki kol suputos, pradės sklisti mielių kvapas.

  2. Kiaušinį išplakite su pienu, cukrumi, druska, aliejumi, supilkite mieles. Maišant įsijokite miltus iki kol tešla bus minkoma. Tešlą reikia labai gerai išminkyti, minkyti bent 10 min.

  3. Suminkytą tešlą aptepkite aliejumi, dėkite į aliejumi pateptą indą, pridenkite ir palikite šiltai kilti apie valandą.

  4. Tešlą padalinkite į 6 dalis, ant miltuoto stalo iškočiokite pailgus stačiakampius (maždaug 18 x 55 cm). Patepkite lydytu sviestu, susukite. Paspauskite, kad vyniotiniai būtų plokštesni. Juos perpjaukite pusiau. Gausis 12 keksiukų ruošinių.

  5. Kiekvieną keksiuko ruošinį vėl susukite į sraigę, sudėkite į sviestu pateptas ir vos vos miltais pabarstytas formeles. Vėl pridenkite ir palikite šiltai kilti dar valandą.

  6. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.

  7. Iškeptus ir atvėsusius keksiukus pabarstykite cukraus pudra, galite konditeriniu švirkštu pripildyti kremu ar uogiene. Šie keksiukai sužavėjo jau daugelį - trapūs, kvapnūs ir labai skanūs!

Receptą atsiuntė: Elena

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama