Krekerių tortas su vynuogėmis (nereikia kepti)

3 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
20
Ingredientai:
  • Grietinė (riebi) , 700 gr.
  • Krekeriai (arba kitokie minkšti, trapūs sausainiai) , 300 gr.
  • Razinos , 100 gr.
  • Šokoladas , 200 gr.
  • Želatina , 25 gr.
  • Želė (žalios spalvos) , 90 gr.
  • Vynuogės (žalios) , 1 sauj.
  • Cukraus pudra , 1 stikl.
  • Vanilinis cukrus , 1 a.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Želatiną užpilkite 150 ml karšto vandens. Išmaišykite ir palikite brinkti.

  2. Želė užpilkite 300 ml kašto vandens. Išmaišykite ir palikite brinkti.

  3. Krekerius sulaužykite nedideliais gabaliukais. Šokoladą taip pat sulaužykite smulkiais gabaliukais (tą padaryti bus lengviau, jeigu jį prieš tai palaikyste šaldymo kameroje).

  4. Gilesniame inde sumaišykite grietinę, cukraus pudrą, vanilinį cukrų (galima pakeisti keliais lašais vanilės ekstrakto) ir gerai išplakite. Tuomet supilkite vandenį su išbrinkusia želatina ir vėl perplakite. Į masę įmaišykite krekerius ir verdančiu vandeniu nuplikytas razinas.

  5. Į formą atsegamais kraštais dėkite trečdalį grietininės krekerių masės, užberkite šokolado, vėl dėkite trečdalį masės, vėl barstykite šokoladu ir galiausiai sudėkite likusią masę.

  6. Susluoksniuotą tortą 30 min. padėkite į šaldytuvą.

  7. Tuo tarpu perpus perpjaukite vynuoges, išimkite kauliukus. Puseles sudėliokite ant apstingusio torto viršaus, užpilkite želė.

  8. Tortą šaldykite 2-3 valandas arba pernakt.

  9. Nesudėtingai paruošiamas, nebrangus ir labai gražiai atrodantis skanėstas!

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (10)

lina 2016-11-14 08:54
Pirmas ir anttas etapas tas pats ir blogi. Turetu buti pirmas:uzpilti saltu vandeniu ir palikti kol isbrinks. Antras:isbrikusia zele ideti i karsto vandens vonele ir maisyti kol istirps. Palikti kol atves. Nes pagal jus supylus 4 etape brinkinta gabalais zele nz kas gausis. Lol
lina 2015-10-29 16:51
noriu tokio
vilte 2015-10-05 11:48
Skaniai atrodo

Lina radvilaviciute 2015-10-03 12:46
Pabandyk
Mamukynas.lt 2015-10-02 10:22
Išmėgintas (manasis buvo su sausainiais), labai skanus. Tik šokoladą kitą kartą tarkuočiau :)
atsakymas Tautvydui 2015-06-05 13:54
Pačiame pirmame etape želatina užpilama 150 ml karšto vandens ir paliekame brinkti, tai 4 etape tas vanduo su želatina ir pilamas.
tautvydas 2015-06-04 22:03
Kiek vandens reikia 4 etape ?
atsakymas Laurai 2015-06-01 15:41
Laura, naudokite saldžius arba paprastus, galima rinktis su aguonomis - jie nėra nei sūrūs, nei labai saldūs.
kristina 2015-06-01 11:39
graziai ir skaniai atrodo svarbiausiai nereikia kepti greitai ir gerai
Laura 2015-05-31 19:17
Nesupratau, krekeriai turi buti surus ar saldus?

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama