Margieji kiaušiniai

  •  
  • 3.8 5 5
  •  
  • 3.8 5 5
  •  
  • 3.8 5 5
  •  
  • 3.8 5 5
  •  
  • 3.8 5 5
7 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Vištienos filė , 100 gr.
  • Žirneliai
  • Kukurūzai
  • raudonoji paprika , 1 vnt.
  • Želatina , 2 v.š.
  • Žalumynai
  • Kiaušiniai , 8
Gaminimo instrukcija:
  1. Vištienos filė išvirkite (virti maždaug 20 minučių po vandens užvirimo). Sultinio po vištienos virimo neišpilkite, reikės vienos stiklinės. 2 šaukštus želatinos užpilkite 100 ml šalto vandens ir palikite tam laikui, kuris nurodytas ant želatinos pakuotės.

  2. Kiaušinius gerai nuplaukite su soda. Bukajame gale padarykite 2-2,5 skersmens skylutę ir išpilkite trynį bei baltymą. Mums reikės tik kiaušinių lukštų. Šiltame vandenyje ištirpinkite sodą, sudėkite kiaušinių lukštus (dezinfekcijai) ir nuplaukite juos po tekančiu vandeniu.

  3. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais. Vietoj vištienos galima dėti ir kumpį ar virtą dešrą. Papriką išvalykite ir susmulkinkite. 1 stiklinėje karšto sultinio (liko nuo vištienos) ištirpinkite želatiną.

  4. Kiaušinių lukštus sudėkite į kiaušinių laikiklius (ar kitur, kad jie tvirtai stovėtų). Į patį lukšto dugną dėkite šviežių žalumynų ir papriką, tuomet šiek tiek vištienos, žirnelių ir kukurūzų. Likusią erdvę kiaušinyje užpilkite želatinos ir sultinio mišiniu. Kiaušinius dėkite į šaldytuvą ir palikite nakčiai. Kai želatina užstings, atsargiai nuimkite lukštus.

Receptą atsiuntė: Ugnė

Komentarai (1)

Giedrė 2014-03-07 12:52
Vietoje kiaušinio lukšto galima naudoti formeles kiaušiniams virti.

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama