Marmurinis keksas

  •  
  • 4.8 5 9
  •  
  • 4.8 5 9
  •  
  • 4.8 5 9
  •  
  • 4.8 5 9
  •  
  • 4.8 5 9
10 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
  • Pienas , 3 v.š.
  • Miltai , 225 gr.
  • Sviestas , 225 gr.
  • Cukrus , 225 gr.
  • Vanilės ekstraktas , 1 a.š.
  • Kepimo milteliai , 2 a.š.
  • Kakavos milteliai , 2 v.š.
  • Kiaušiniai , 4 vnt.
Gaminimo instrukcija:
  1. Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki kremo konsistencijos. Po vieną sumuškite kiaušinius ir kaskart gerai permaišykite.

  2. Tuomet dalimis, po porą šaukštų dėkite miltų (į juos prieš tai įsijokite kepimo miltelius ir permaišykite), vis permaišykite, galiausiai įpilkite šlakelį pieno, vanilės ekstrakto ir labai gerai perplakite iki vienalytės masės.

  3. Tešlą padalinkite į du dubenius. Į vieną dalį įmaišykite kakavos miltelių.

  4. Formą patepkite riebalais ir pilkite po šlakelį vienos, tada kitos masės. Sunaudoję abi tešlas jas dar atsargiai pamaišykite kepimo formoje.

  5. Kepkite maždaug 40-50 minučių, iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (9)

Mante 2020-04-19 13:08
As gaminu su gluten free miltais, tai ju reikia maziau. Labai geras pyragas, sunku atsispirti ☺️
Dominyka 2020-04-11 13:09
Labai geras
Edita 2018-08-18 21:11
Labai skanus ☺
Mantas 2018-07-19 19:46
Sudas pyragas
Vida 2018-06-20 19:14
Nuostabus! Kepu ir kepu, labai visi megsta :)
Rūta 2018-01-15 14:41
Labai patiko. Pyliau truputi daugiau pieno ir kepiau duonkepeje.
gabu 2017-05-01 16:01
superinis keksiukas!!! Tik cukraus mažiau dėjau, bet čia jau skonio reikalas :)
Irena Montvydiene 2017-04-19 20:00
Geras
Majsn 2017-03-31 19:32
Labai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama