Mielinė pynutė su medumi

2 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
  • Šiltas vanduo , 600 ml
  • Sausos mielės , 1 v.š.
  • Medus , 170 gr.
  • Aliejus , 4 v.š.
  • Kiaušiniai , 3 vnt.
  • Druska , 1 v.š.
  • Miltai , 1 kg
  • Apibarstymui: aguonos, sezamo sėklos ir pan. , 1 v.š.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Mieles sumaišykite su šiltu (bet ne karštu!) vandeniu. Įmaišykite medų, aliejų, 2 kiaušinius ir druską. Kelias minutes palaukite, kol suveiks mielės.

  2. Dalimis įsijokite miltus ir kaskart permaišykite, o po to pradėkite minkyti. Miltų reikia berti iki kol tešla bus elastinga, nelipni. Uždenkite drėgnu, švariu rankšluostėliu ir palikite kilti 1,5 val. iki kol tešla pakils dvigubai.

  3. Tešlai pakilus ją padalinkite į dvi dalis. Perminkykite ant miltuoto stalo. Kiekvieną tešlos dalį padalinkite dar į tris arba keturias dalis. Iš jų suformuokite volelius.

  4. Iš 3 arba 4 volelių supinkite „kasas“. Pynutes galima palikti tokias, pailgas arba suimti galiukus ir padaryti apvalų pyragą.

  5. Pynutes sudėkite ant riebalais pateptos ar kepimo popieriumi išklotos skardos. Vėl pridenkite rankšluosčiu ir palikite kilti dar 1 val. Pynutėms vėl pakilus jas patepkite pasiliktu išplaktu kiaušiniu. Jeigu norite, apiberkite sezamo sėklomis, aguonomis, cukrumi.

  6. Pynutes kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. iki kol bus auksinės spalvos. Iškepimą taip pat galima patikrinti pabarbenus į pynutės dugną - turi sklisti duslus garsas.

  7. Pynutes truputį atvėsinkite ir pjaustykite.

  8. Labai skani, puri ir saikingai saldi pynutė, kuri puikiai tiks pusryčiams.
    Šias pynutes, vadinamas chala, žydai kepa Šabui ir kitoms šventėms. Per Šabą ant stalo dedamos dvi chalos, būtent todėl daugumoje receptų nurodomi ingredientai dviems pynutėms.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama