Mielinės tešlos lietiniai

4 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Pienas , 750 ml
  • Sausos mielės , 3 a.š.
  • Cukrus , 1 v.š.
  • Miltai , 400 gr.
  • Kiaušiniai , 3 vnt.
  • Sviestas , 100 gr.
  • Druska , 1 žiups.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Pieną pašildykite (bet jis neturi būti labai karštas, nes žus mielės), sumaišykite su mielėmis, cukrumi ir įberkite 200 g miltų. Išmaišykite. Uždenkite švariu rankšluosčiu. Palikite šiltoje vietoje 20 min. Indą su tešla galima pastatyti ant puodo su karštu (bet ne verdančiu) vandeniu.

  2. Atskirkite kiaušinius trynius, juos sumaišykite su lydytu, jau pravėsusiu sviestu, įmaišykite į tešlą. Suberkite likusius miltus, išmaišykite. Uždenkite švariu rankšluosčiu. Vėl palikite šiltoje vietoje dar valandai. Periodiškai permaišykite. Tešla putos, šiek tiek pakils, bet liks skysta.

  3. Galiausiai likusius baltymus išplakite su druska ir įmaišykite į tešlą. Nereikia plakti iki standumo. Galiausiai likusius baltymus išplakite su druska ir įmaišykite į tešlą. Nereikia plakti iki standumo.

  4. Blynus kepkite įkaitintoje, riebalais vos vos pateptoje keptuvėje.

  5. Puikūs, korėti blynai. Juos galima tiekti su uogiene, kondensuotu pienu, grietine ir cukrumi, tačiau ypač skanu valgyti su sūdyta lašiša, ikrais, pamirkyti į lydytą, sūdytą sviestą.

Receptą atsiuntė: Rita

Komentarai (1)

Rima 2020-01-18 14:25
Labai skanu.

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama