Minkštutėlis prancūziškas pyragas „Far Breton“ su džiovintomis slyvomis
- Kiaušiniai , 3 vnt.
- Riebus pienas , 300 ml
- Sviestas , 5 v.š.
- Cukrus , 100 gr.
- Miltai , 1 stikl.
- Vanilės ekstraktas , 3 laš.
- Druska , 1 žiups.
- Stipri, juoda arbata , 1 stikl.
- Džiovintos slyvos , 1,5 stikl.
- Sviestas (formai patepti) , 1 v.š.
Išplakite kiaušinius, pieną, vanilės ekstraktą, druską, ištirpintą ir šiek tiek atvėsusį sviestą, cukrų. Dalimis, vis perplakant įsijokite miltus. Indą su skysta tešla uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve bent 3 valandas, geriausiai palikti subręsti pernakt.
Džiovintas slyvas perplaukite, o tuomet užpilkite karšta, stipria arbata. Uždenkite ir palikite 30 min.
Tešlą ištraukite iš šaldytuvo, lengvai perplakite. Supilkite į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu pateptą formą. Ant viršaus tolygiai išdėliokite iš arbatos ištrauktas slyvas (truputį nupurtykite skysčio perteklių).
Pyragą kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 50-60 min. Ar iškepęs patikrinkite dantų krapštuku.
Šis tradicinis prancūziškas pyragas labai minkštas, tirpstantis burnoje, o slyvos jam suteikia malonaus ir gan ryškaus skonio. Pyragas labai greitai ir lengvai paruošiamas, tačiau skoniu prilygsta ir prabangiam tortui.
Truputį atvėsusį pyragą galima apiberti cukraus pudra, patiekti su ledais.
Komentarai