Moliūgų ir apelsinų gėrimas žiemai

2 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
30
Ingredientai:
  • Moliūgai , 9 kg
  • Apelsinai , 1,5 kg
  • Cukrus , 2 kg
  • Citrinos rūgštis , 5 a.š.
  • Vanduo , 6 l
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Moliūgus supjaustykite stambiais kubeliais, pašalinkite sėklas, žievę.
    Nuo apelsinų kuo ploniau nupjaustykite žievelę (žinoma, galima nutarkuoti, bet užtruksite). Viską sudėkite į didelį puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite ant vidutinės ugnies.

  2. Virkite iki kol moliūgai suvirs, bus minkšti. Viską pertrinkite maisto smulkintuvu. Vėl užvirinkite, supilkite iš apelsinų išspaustas sultis, suberkite cukrų, citrinų rūgštį. Virkite dar 5 min., nuimkite susidariusias putas.

  3. Paruoštą gėrimą supilstykite į iškaitintus stiklainius. Užsukite steriliais dangteliais. Šiltai apklokite ir palikite lėtai atvėsti pernakt. Paruoštą atvėsusį gėrimą laikykite vėsioje vietoje.

  4. Labai skanus gėrimas, primenantis apelsinų skonio limonadą, o taip pat ir puikus sprendimas, jeigu reikia sunaudoti didelį moliūgų derlių.

Receptą atsiuntė: Diana

Komentarai (2)

Alda 2017-10-14 09:22
+Receptas visai prastai surašytas. Bet aš pernai dariau. Pirma sutroskinau moliūgus, o paskui išspaudžiau sultis ir supyliau vandenį, cukrų ir įdėjai citrinos rūgšties. Atvirinau ir išpilsčiau.
Sultys 2017-10-06 22:11
Nesupratau eigos. Pirmam punkte sako, viską sudėkite į puodą, tai būtų ir moliūgus, ir apelsinus, kadangi abu aptarė kaip paruošti, o apie sulčių spaudimą nė žodžio. Po to viską petrinkite maisto smulkintuvu. Tokiu atveju moliūgai jau sutrinti kartu su apelsinais. Bet tuomet sako supilkite iš apelsinų išspaustas sultis... Klaidinantis receptas. Gal virtuvės karalienėms ir aišku, bet naujokėms ne.

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama