Naminė duona „Rugelis“

  •  
  • 3.9 5 16
  •  
  • 3.9 5 16
  •  
  • 3.9 5 16
  •  
  • 3.9 5 16
  •  
  • 3.9 5 16
16 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
2
Tešlai:
  • Ruginiai miltai , 5 kg
  • Vanduo , 2,5 l
  • Druska , 60 gr.
  • Kmynai , 1 sauj.
Raugui:
  • Vanduo , 3 stikl.
  • Ruginiai miltai , 3 stikl.
  • Rūgpienis , 0,5 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Iš šilto vandens, ruginių miltų bei rūgpienio paruoškite raugą, palikite jį mažiausiai porai dienų šiltoje vietoje.

  2. Duoną pradėkite minkyti iš vakaro. Trečdalį kepimui skirtų rupių rugių miltų (beveik 2 kg) užplikykite verdančiu vandeniu ir plakite, kol tešla pasidarys vientisa.

  3. Kai ji kiek atvės, įmaišykite raugą. Tada dar kartą gerai išplakite, viršų apibarstykite miltais ir uždengę šiltai palikite per naktį.

  4. Rytą į tešlą įberkite druskos, kmynų, sudėkite likusius 3 kg miltų. Viską labai gerai išminkykite ir palikite kelioms valandoms šiltai, kad pakiltų.

  5. Šlapiomis rankomis formuokite du kepalus ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 180-200 laipsnių temperatūroje porą valandų. Ištraukę, paviršių sudrėkinkite vandeniu ir uždengę kepalus palikite vėsiai.

  6. Galima daryti ir mažesnius kepaliukus - tada užteks kepti vieną valandą.

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama