Nuostabūs ir paprasti kokosiniai sausainiai - „macaroons“

4 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
20
Ingredientai:
  • Kokosų drožlės , 400 gr.
  • Saldintas kondensuotas pienas , 400 gr.
  • Vanilės ekstraktas , 4 laš.
  • Didelių kiaušinių baltymai , 2 vnt.
  • Druska , 1 žiups.
Shutterstock nuotr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Kokosų drožles sumaišykite su kondensuotu pienu ir vanilės ekstraktu. Palikite pabrinkti.

  2. Kiaušinių baltymus su druska išplakite iki standžių putų (pavertus indą jos turi likti savo vietoje). Atsargiai įmaišykite plaktus baltymus į kokosinę masę.

  3. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dėkite po 2 šaukštelius sausainių masės. Kepkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. Iki kol truputį apskrus.

  4. Sausainiai skanūs ir be papildomų priedų, tačiau jie bus dar geresni, jeigu juos glazūruosite lydytu šokoladu.

  5. Šie sausainiai labai skanūs, tiesiog tirpstantys burnoje, be to jiems nereikia miltų.

Receptą atsiuntė: Rita

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama