Paprastas biskvito vyniotinis

4 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
  • Pienas , 0,25 stikl.
  • Sviestas , 2 v.š.
  • Miltai , 100 gr.
  • Krakmolas , 40 gr.
  • Kepimo milteliai , 1 a.š.
  • Druska , 1 žiups.
  • Kiaušinis , 3 vnt.
  • Cukrus , 0,7 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Nesvylančiame puode kaitinkite pieną su sviestu beveik iki užvirimo. Nukelkite nuo ugnies.

  2. Kiaušinius su cukrumi plakite kol tūris patrigubės, plakti reikia apie 10 min. Įsijokite miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir druską. Labai atsargiai, lėtai, mentele išmaišykite tešlą.

  3. Keletą šaukštų tešlos dėkite į jau šiek tiek pravėsusį pieną. Išmaišykite. Dabar pieno mišinį supilkite į likusią tešlą. Išmaišykite.

  4. Kepimo skardą (42x30 cm) išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą. Kepkite iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min. Jeigu jūsų skarda mažesnė, tai biskvitas bus storesnis, tuomet kepimo yra ilgesnis. Taip pat kepimo laikas priklauso nuo orkaitės. Vis patikrinkite, kai tik dantų krapštukas nebebus apsivėlęs tešla, iškart ištraukite biskvitą. Labai svarbu jo neperkepti, nes biskvitui išsausėjus gali nepavykti suvynioti vyniotinio, jis gali sulūžti.

  5. Biskvitą su visu kepimo popieriumi susukite į švarų virtuvinį rankšluostėlį ir palikite truputį atvėsti.

  6. Tuo tarpu pasiruoškite norimą pertepimą. Nuotraukoje matomas biskvitas suteptas aviečių džemu ir apglaistytas baltuoju šokoladu. Pertepimui gali naudoti ir kitokias uogienes, džemus, su cukraus pudra išplaktą grietinėlę, lygiomis dalimis su lydytu baltuoju šokoladu sumaišytą kreminį sūrį, šokoladinį kremą, galima įdėti truputį konservuotų vaisių gabaliukų...

  7. Šiek tiek atvėsusį biskvitą išsukite, nuimkite kepimo popierių, ištepkite pertepimu ir vėl susukite. Keletą valandų palaikykite šaldytuve, kad pertepimas susigertų, vyniotinis sutvirtėtų. Tuomet galite glazūruoti ar kitaip papuošti.

  8. Šis puikus vyniotinio receptas suteikia daug erdvės improvizacijoms - pridėjus kakavos galima iškepti šokoladinį biskvitą, vyniotinį galima įvairiai pertepti ir glazūruoti, tad kiekvienas nesunkiai pasigamins savo firminį desertą!

Receptą atsiuntė: Rita

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama