Paprasti kopūstų ir avižinių dribsnių kotletai

5 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Avižiniai dribsniai , 0,5 stikl.
  • Kiaušiniai , 2 vnt.
  • Kopūstas , 350 gr.
  • Miltai , 6 v.š.
  • Svogūnas , 1 vnt.
  • Krapai , 1 pund.
  • Druska, Pipirai , 1 žiups.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Avižinius dribsnius užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite 15 min. pabrinkti.

  2. Kopūstą smulkiai supjaustykite, taip pat smulkiai supjaustykite svogūną (galite atskirai apkepinti, jeigu norite), krapus.

  3. Nuo išbrinkusių dribsnių nupilkite vandens perteklių. Sumaišykite su smulkintu kopūstu, svogūnu, krapais, įmuškite kiaušinius, įmaišykite miltus, pagardinkite druska, pipirais. Palikite dar 15 min., kad išbrinktų miltai, viskas labiau suliptų.

  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, šaukštu dėkite masės, suformuokite nedidelį kotletą - blynelį ir apkepinkite iš abiejų pusių iki kol apskrus, suminkštės.

  5. Kopūstų ir avižinių dribsnių kotletai skanūs tiek karšti, tiek šalti. Jie pigūs ir paprastai paruošiami. Tinka patiekti su grietine ar jogurtu be priedų.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama