Patys skaniausi grietiniečiai
- Kiaušinis (aptepimui) , 1 vnt.
- Varškė , 100 gr.
- Kiaušinis , 1 vnt.
- Cukrus , 3 v.š.
- Miltai , 1 v.š.
- Vanilinis cukrus , 0,5 a.š.
- Miltai , 300 gr.
- Grietinė , 100 gr.
- Sviestas , 100 gr.
- Cukrus , 100 gr.
- Kiaušinis , 1 vnt.
- Kepimo milteliai , 1,5 a.š.

Paruoškite įdarą. Varškę labai gerai pertrinkite (galite naudoti kreminę varškytę pyragams, tuomet cukraus gali ir nereikėti, pagal skonį). Įmuškite kiaušinį, berkite paprastą ir vanilinį cukrų išmaišykite, įmaišykite miltus.
Paruoškite tešlą. Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki purumo, tuomet įmuškite kiaušinį, perplakite. Po šaukštą, kaskart gerai permaišant dėkite grietinę. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir suberkite grietinės masę. Greitai išmaišykite, perminkykite, tačiau nepersistenkite.
Formuokite grietiniečius. Tešlą iškočiokite į maždaug 0,5 cm lakštą, išspauskite 10 cm skersmens apskritimus. Ant vienos apskritimo pusės uždėkite įdaro ir uždenkite antra puse, bet nesuspauskite.
Išplakite kiaušinį ir juo patepkite suformuotus grietiniečius.
Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. iki kol gražiai pagels.
Iškepusius grietiniečius galima apibarstyti cukraus pudra.
Grietiniečiai - vieni skaniausių ir lengviausiai paruošiamų pyragėlių.
Komentarai (3)