Piemenų pyragas

2 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Bulvės , 500 gr.
  • Sviestas , 100 gr.
  • Svogūnas , 1 vnt.
  • Saliero stiebai , 2 vnt.
  • Morkos , 2 vnt.
  • Pomidorai , 2 vnt.
  • Faršas , 800 gr.
  • Miltai , 1 v.š.
  • Sultinys , 200 ml
  • Žalumynai , 1 pund.
  • Džiūvėsėliai , 120 gr.
  • Druska, Pipirai , 1 žiups.
  • Aliejus (kepimui) , 2 v.š.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves išvirkite (geriau su lupenomis, bet tiks ir vakarykštė bulvių košė). Pridėkite 80 g sviesto, pagardinkite druska, pipirais. Sutrinkite košę.

  2. Svogūnus, salierus ir morkas supjaustykite nedideliais kubeliais. Apkepinkite aliejuje kol šiek tiek suminkštės. Pridėkite kubeliais pjaustytus pomidorus. Sudėkite faršą ir viską apkepinkite. Kai faršas iškeps, įberkite miltus, supilkite sultinį. Pagardinkite druska, pipirais. Troškinkite 3-5 min. Baigus troškinti įberkite smulkintus žalumynus, išmaišykite.
    Galima naudoti ir kitokias daržoves (moliūgus, cukinijas, paprikas, žirnelius...), kitokį faršą ar mėsos gabaliukus.

  3. Kepimo formą patepkite aliejumi, pabarstykite džiūvėsėliais. Ant jos dugno sudėkite faršo troškinį. Ant jo paskirstykite bulvių košę (ją galima sudėti į konditerinį švirkštą ir gražiai išpurkšti formas). Likusį sviestą išlydykite, juo patepkite apkepo viršų.

  4. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. Iki kol truputį apskrus bulvių košė.

  5. Piemenų pyragas sugalvotas ir išpopuliarintas Anglijoje, XVIII. a., kuomet šalį pasiekė bulvės. Neturtingos šeimininkės ieškojo būdų, kaip sočiai ir pigiai pamaitinti dideles šeimas bei sunaudoti įvairius mėsos likučius. Piemenų pyragas - puikus sprendimas!

Receptą atsiuntė: Elena

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama