Pievagrybiais farširuotos vištų blauzdelės
- Vištienos blauzdelės , 5 vnt.
- Pievagrybiai , 100 gr.
- Svogūnas , 1 vnt.
- Paprika , 1 vnt.
- Petražolės , 1 sauj.
- Druska, pipirai, kiti mėgiami prieskoniai , 1 žiups.
- Aliejus (kepimui) , 4 v.š.
Atsargiai išverskite odelę, stenkitės jos nepažeisti, nukirskite kaulą, o blauzdeles nukaulinkite. Blauzdelių mėsą supjaustykite smulkiais kubeliais.
Svogūną ir pavalytus pievagrybius taip pat supjaustykite smulkiais kubeliais. Svogūną ir grybus apkepinkite truputyje aliejaus iki kol išsiskirs ir nugaruos skystis. Sumaišykite su smulkinta paukštiena, pridėkite smulkiais kubeliais pjaustytą papriką bei smulkiai sukapotas petražoles. Pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniais (ypač tiktų kvapnaus muskato riešuto žiupsnelis). Gerai išmaišykite.
Gautu įdaru įkimškite odeles, nepersistenkite, kad nesutrūktų. Odos kraštelį užlenkite. Farširuotes blauzdeles užlenkimu žemyn dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir apkepinkite iš abiejų pusių iki kol apskrus, tuomet sumažinkite ugnį, uždenkite ir dar 15-20 min. patroškinkite.
Tiekite su ryžiais, salotomis.
Komentarai