Pigus ir paprastas šokoladinis keksas

2 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
12
Ingredientai:
  • Miltai , 200 gr.
  • Cukrus , 200 gr.
  • Kakava , 30 gr.
  • Kepimo milteliai , 1 a.š.
  • Druska , 1 žiups.
  • Obuolių actas , 5 ml
  • Vanilės ekstraktas , 4 laš.
  • Aliejus , 120 ml
  • Vanduo , 250 ml
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišykite miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius ir žiupsnį druskos.

  2. Miltų mišinyje padarykite tris duobutes: į vieną pilkite actą, į antrą - vanilės ekstraktą, į trečią - aliejų. Ant viršaus pilkite šaltą vandenį.

  3. Labai gerai išmaišykite tešlą. Jeigu nepakankamai išmaišysite, tai keksas bus birus, jį bus sudėtinga dailiai supjaustyti.

  4. Tešlą supilkite į riebalais pateptą formą ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.

  5. Iškeptą keksą apiberkite cukraus pudra, papuoškite uogomis.

  6. Keksą galite kepti su šokolado gabaliukais, riešutais, uogomis.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (2)

Rimanta 2016-02-23 22:18
Ačiū.jau rytoj kepsiu-SUGUNDEI
crazy cake 2015-10-15 09:03
Cia paimtas paprasciausiai "crazy cake" receptas ir iskeptas kekso formoj.

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama