Pikantiškas varškės ir pomidorų pyragas

  •  
  • 2.0 2 1
  •  
  • 2.0 2 1
  •  
  • 2.0 2 1
  •  
  • 2.0 2 1
  •  
  • 2.0 2 1
5 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Pomidorai , 4 vnt.
Tešlai:
  • Sviestas , 100 gr.
  • Miltai , 2 stikl.
  • Kiaušiniai , 2 vnt.
  • Druska , 1 žiups.
Įdarui:
  • Varškė , 500 gr.
  • Kiaušiniai , 2 vnt.
  • Tarkuotas kietasis sūris , 1 sauj.
  • Česnakas , 3 skilt.
  • Žalumynai , 1 pund.
  • Druska, pipirai, prieskoniai , 1 žiups.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Šaltą sviestą supjaustykite gabaliukais ir ištrinkite su miltais iki kol susidarys trupiniai. Įmuškite kiaušinius, berkite druskos ir suminkykite tešlą. Jeigu tešla limpa, berkite dar truputį miltų. Jeigu tešla nesusiminko, įpilkite šaukštą ar du vandens. Suminkytą tešlą įsukite į maistinę plėvelę ar įdėkite į maišiuką ir palaikykite šaldytuve.

  2. Varškę pertrinkite su kiaušiniais, pagardinkite prieskoniais, smulkintais žalumynais, spaustuku perspaustu česnaku. Įmaišykite tarkuotą kietąjį sūrį.

  3. Formą patepkite aliejumi ar sviestu, įklokite iškočiotą tešlą, suformuodami kraštelius. Paskirstykite varškės masę, ant jos sudėkite riekelėmis pjaustytus pomidorus.

  4. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą, bebaigiant kepti galima užberti sūrio.

  5. Labai skanus, sotus, bet skrandžio neapkraunantis pyragas. Jį galite valgyti tiek karštą, tiek ir šaltą.

Receptą atsiuntė: Gabija

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama