Pomidorų užkandėlė prie mėsos, traškučių (pico de gallo salsa)

3 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
  • Pomidorai , 5 vnt.
  • Paprika , 2 vnt.
  • Svogūnas , 1 vnt.
  • Česnakas , 3 skilt.
  • Čili pipiras , 1 vnt.
  • Petražolės arba kalendra , 1 pund.
  • Cukrus , 1 v.š.
  • Citrinų sultys , 2 v.š.
  • Aliejus , 2 v.š.
  • Druska, Pipirai , 1 žiups.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Pomidorus supjaustykite kubeliais. Šiek tiek nuspauskite skystį. Paprikas taip pat supjaustykite mažesniais kubeliais. Svogūną, česnako skilteles, čili pipirą ir petražoles arba kalendrą ypač smulkiai sukapokite.

  2. Viską sumaišykite. Salsą pagardinkite cukrumi (jis subalansuos pomidorų rūgštumą), druska, pipirais, citrinos sultimis, aliejumi. Viską išmaišykite ir palikite 15 min. pasimarinuoti (susidarys daug skysčio, bet tai normalu, jį, jeigu norite, nupilkite).

  3. Pomidorų salsą skanaukite su kukurūzų ar bulvių traškučiais, orkaitėje paskrudintu lavašu ar tortilijomis. Ją taip pat tinka patiekti prie keptos paukštienos, žuvies ar mėsos. Galima uždėti ant duonos, užbarstyti sūriu ir apkepti orkaitėje.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama