Prancūziška obuolių tarta

2 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
  • Miltai , 200 gr.
  • Sviestas (šaltas) , 100 gr.
  • Cukrus , 150 gr.
  • Kiaušinių tryniai , 2 vnt.
  • Sviestas (tirpintas) , 80 gr.
  • Vanilinis cukrus , 1 a.š.
  • Citrina , 0,5 vnt.
  • Obuoliai , 5 vnt.
  • Rudasis cukrus , 2 v.š.
  • Cinamonas , 1 žiups.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Pasiruoškite tešlą tartos pagrindui. Miltus įsijokite į indą. Įtarkuokite šaltą sviestą. Ištrinkite, kad susidarytų trupinėliai. Suberkite cukrų, permaišykite. Papildomai galite įmaišyti truputį vanilinio cukraus. Sudėkite trynius ir suminkykite tešlos rutulį. Jį įsukite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

  2. Pasiruoškite obuolius. Juos nuskuskite, pašalinkite sėklas, supjaustykite riekelėmis. Obuolius iškart apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Galite apiberti cinamonu.

  3. Pašaldytą tešlą iškočiokite, įklokite į riebalais pateptą tartos formą, suformuojant kraštelius. Išdėliokite obuolius, juos apliekite lydytu, šiek tiek atvėsusiu sviestu, galite pabarstyti ruduoju cukrumi.

  4. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 45 min.

  5. Šią tartą labai tinka patiekti šiltą su vaniliniais ledais.

Receptą atsiuntė: Elena

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama