Prancūziški šokoladiniai sausainiai
- Miltai , 160 gr.
- Kakava (karti) , 40 gr.
- Soda , 0,5 a.š.
- Druska , 1 žiups.
- Šokoladas (kartus) , 100 gr.
- Sviestas , 8 v.š.
- Cukrus , 100 gr.
- Kiaušinis , 1 vnt.

Inde sumaišykite persijokite indus, kakavos miltelius, sodą, druską, Įmaišykite nedideliai gabaliukais supjaustytą šokoladą.
Atskirame inde išplakite sviestą ir cukrų iki purumo. Įmuškite kiaušinį, perplakite. Į šią masę dalimis, permaišant įmaišykite sausą miltų mišinį. Suminkykite tešlą. Tešlą padalinkite į dvi dalis.
Iš kiekvienos dalies suformuokite po volelį. Juos įsukite į sviestinį popierių ar maišelį ir padėkite į šaldytuvą 3 val. (galima laikyti iki 3 dienų).
Pašaldytus volelius pavoliokite cukraus pudroje, supjaustykite maždaug 1 cm pločio sausainiais. Juos, palikdami tarpus, nes sausainiai kepdami dar truputį išsiplės, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje apie 12 min. iki kol sutvirtės.
Iškeptus sausainius sudėkite ant grotelių ir palikite atvėsti 5-10 min. Nuimkite nuo grotelių ir palikite visiškai atvėsti lėkštėje.
Šie sausainiai traškūs išorėje ir minkšti viduje. Labai skanūs, labai šokoladiniai! Papildomai į tešlą galima įdėti riešutų, nutarkuotos apelsinų žievelės, smulkiai supjaustytų, džiovintų abrikosų.
Komentarai