Prancūziški šokoladiniai sausainiai

2 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
30
Ingredientai:
  • Miltai , 160 gr.
  • Kakava (karti) , 40 gr.
  • Soda , 0,5 a.š.
  • Druska , 1 žiups.
  • Šokoladas (kartus) , 100 gr.
  • Sviestas , 8 v.š.
  • Cukrus , 100 gr.
  • Kiaušinis , 1 vnt.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Inde sumaišykite persijokite indus, kakavos miltelius, sodą, druską, Įmaišykite nedideliai gabaliukais supjaustytą šokoladą.

  2. Atskirame inde išplakite sviestą ir cukrų iki purumo. Įmuškite kiaušinį, perplakite. Į šią masę dalimis, permaišant įmaišykite sausą miltų mišinį. Suminkykite tešlą. Tešlą padalinkite į dvi dalis.

  3. Iš kiekvienos dalies suformuokite po volelį. Juos įsukite į sviestinį popierių ar maišelį ir padėkite į šaldytuvą 3 val. (galima laikyti iki 3 dienų).

  4. Pašaldytus volelius pavoliokite cukraus pudroje, supjaustykite maždaug 1 cm pločio sausainiais. Juos, palikdami tarpus, nes sausainiai kepdami dar truputį išsiplės, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje apie 12 min. iki kol sutvirtės.

  5. Iškeptus sausainius sudėkite ant grotelių ir palikite atvėsti 5-10 min. Nuimkite nuo grotelių ir palikite visiškai atvėsti lėkštėje.

  6. Šie sausainiai traškūs išorėje ir minkšti viduje. Labai skanūs, labai šokoladiniai! Papildomai į tešlą galima įdėti riešutų, nutarkuotos apelsinų žievelės, smulkiai supjaustytų, džiovintų abrikosų.

Receptą atsiuntė: Diana

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama