Purūs mieliniai sklindžiai su obuoliais

2 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
5
Ingredientai:
  • Miltai , 320 gr.
  • Cukrus , 1 v.š.
  • Sausos mielės , 2 a.š.
  • Druska , 1 žiups.
  • Pienas (šiltas) , 1,5 stikl.
  • Kiaušiniai , 2 vnt.
  • Sviestas , 1 v.š.
  • Obuoliai (dideli) , 2 vnt.
  • Aliejus (kepimui) , 0,5 stikl.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Inde sumaišykite persijotus miltus, cukrų, druską, mieles. Pilkite šiltą (bet ne karštą!) pieną, supilkite išplaktus kiaušinius, išlydytą ir kiek atvėsusį sviestą. Gerai išmaišykite. Gausis labai tiršta tešla. Indą pridenkite švariu rankšluosčiu ir palikite kilti šiltoje vietoje 1-1,5 val. Galiausiai įmaišykite nuluptus, nedideliais kubeliais ar riekelėmis supjaustytus obuolius. Išmaišykite. Galima paskaninti cinamonu arba vanile.

  2. Keptuvėje įkaitinkite nedaug aliejaus, šaukštu dėkite tešlos, paformuokite plokštesnius, apvalius sklindžius. Juos kepkite iš abiejų pusių po 2-3 min.

  3. Iškeptus sklindžius sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius.

  4. Purūs ir tiesiog burnoje tirpstantys sklindžiai! Patiekite apibarstę cukraus pudra, su rūgštesne uogiene, džemu, grietine, taip pat skanu su ledais, vaniliniu ar karameliniu padažu.

Receptą atsiuntė: Lina

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama