Purūs sklindžiai su kefyru
- Kiaušinis , 1 vnt.
- Cukrus , 2 v.š.
- Vanilės ekstraktas , 2 laš.
- Kefyras , 0,5 stikl.
- Miltai , 400 gr.
- Kepimo milteliai , 1 v.š.
- Druska , 1 žiups.
- Aliejus , 3 v.š.

Kefyrą supilkite į prikaistuvį ir kaitinkite, išjunkite, kuomet pradeda susidaryti didesni gumulai, neužvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti.
Kiaušinį išplakite su cukrumi (galima dėti daugiau ar mažiau cukraus pagal savo skonį), įlašinkite vanilės esencijos. Į plakinį supilkite kefyrą. Palaipsniui įsijokite miltus ir kaskart permaišykite - pirmiausiai įsijokite 200 g, po to dar 100 g ir t.t. Miltų gali reikėti kiek mažiau ar daugiau, tai priklauso nuo pačių miltų, kiaušinio dydžio. Masė turi būti ganėtinai tiršta, lipni. Galiausiai berkite žiupsniuką druskos ir kepimo miltelius. Permaišykite.
Įkaitinkite keptuvę, pilkite truputį aliejaus ir kepkite sklindžius.
Sklindžius tiekite su grietine, uogiene, medumi ar kondensuotu pienu.
Komentarai