Purus varškės apkepas - pudingas
- Varškė , 500 gr.
- Kiaušiniai , 5 vnt.
- Cukrus , 200 gr.
- Grietinė , 100 gr.
- Krakmolas , 2 v.š.
- Vanilinis cukrus , 10 gr.

Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Indą su baltymais pastatykite į šaldytuvą.
Į gilų indą sudėkite varškę, sudėkite trynius, vanilinį cukrų, krakmolą, grietinę. Viską labai gerai ištrinkite blenderiu. Neturi būti jokių kamuoliukų.
Atšaldytus baltymus išplakite iki standumo, dalimis, kaskart labai gerai perplakant suberkite cukrų. Kai jau subersite visą cukrų, plakite dar 5 min.
Į varškės masę dalimis, po porą šaukštų dėkite baltymus, kaskart atsargiai, lėtai permaišykite. Ilgai maišykite nereikia. Šitaip įmaišykite visus baltymus.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite masę.
Kepkite iki 180°С įkaitintoje orkaitėje 50 min. Praėjus šiam laikui orkaitę išjunkite, bet durelių nevarstykite, apkepo netraukite. Palikite jį 7-10 min. orkaitėje. Tuomet atsargiai praverkite orkaitės dureles, bet apkepo taip pat dar nejudinkite. Palikite dar 7-10 min. ir tik tada traukite. Taip apkepas nesukris, bus purus.
Apkepą tiekite su uogiene ar kitais priedais. Labai skanus, kvapnus, švelnus, tiesiog burnoje tirpstantis apkepas - pudingas. Skanus kaip desertas, bet tiks ir lengviems pusryčiams ar vakarienei.
Komentarai (2)