Purūs žagarėliai su kefyru

  •  
  • 3.8 5 8
  •  
  • 3.8 5 8
  •  
  • 3.8 5 8
  •  
  • 3.8 5 8
  •  
  • 3.8 5 8
10 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
30
Ingredientai:
  • Kefyras , 1,5 stikl.
  • Kiaušinis , 1 vnt.
  • Cukrus , 3 v.š.
  • Aliejus , 2 v.š.
  • Druska , 0,5 a.š.
  • Soda , 0,5 a.š.
  • Miltai , 2,5 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Į kefyrą suberkite sodą, išmaišykite, tuomet berkite cukrų, druską, pilkite aliejų, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išplakite. Tuomet po truputį berkite miltus ir vis maišykite. Tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų. Miltų gali reikėti nuo 2 iki 3 stiklinių, tai priklauso nuo miltų kokybės.

  2. Paruoštą tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 min. pabręsti.

  3. Stalą apiberkite miltais, tešlą padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į maždaug 1 cm plonumo stačiakampį.

  4. Tešlą supjaustykite ir susukite žagarėlius.

  5. Žagarėlius virkite aliejuje, taip, kad būtų apsemti iki pusės. Virkite iš abiejų pusių, kol pasipūs ir apskrus. Sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius.

  6. Iškeptus žagarėlius galima apiberti cukraus pudra.

  7. Šių žagarėlių tešlą, jeigu mėgstate, galima pagerinti trupučiu vanilinio cukraus ar šaukštu konjako. Tai kepiniui suteiks malonų aromatą.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (16)

Laura 2019-03-02 15:26
Išbandyta! Tik miltų reikėjo šiek tiek daugiau. Purūs ir minkštučiai gavosi
Zita 2019-02-18 12:56
Tai tikra tiesa išbandyti ir minkštučiai
Ana 2019-02-04 07:06
Labai greitai sukietejo.
Birute 2019-01-29 18:26
Visada kepu su varske
Angelija 2018-12-24 14:11
Ačiū už gerą receptuka labai geras ir linksmų švenčių
Ingrida 2018-10-15 20:06
vakar ir mes kepem. tikrai miltu pylem virs 3 stikliniu. ir vis lipo tesla prie ranku.. gavos ne purus bet minksti. panasiai kaio is mielines teslos.. bet kad skanus tai tikrai
Beata 2018-08-13 21:12
Super žagarėliai ! buvo ir purus ir skanūs !
Ema 2018-06-11 15:00
Irena, nemeluokit. Iš kur jau tiek laiko kepat?
Vaida 2017-10-09 19:08
kepiau pirma karta, bet tokie purus nesigavo, o ir miltu dejau nedaug, tesla visai minksta buvo.
Aldona 2017-08-19 16:30
Bandžiau bet nesigavo tokie purūs...kokius miltus naudojate? Kur klaida? Ačiū už atsakymą.

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama