Purūs žagarėliai su kefyru

  •  
  • 3.4 5 9
  •  
  • 3.4 5 9
  •  
  • 3.4 5 9
  •  
  • 3.4 5 9
  •  
  • 3.4 5 9
11 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
30
Ingredientai:
  • Kefyras , 1,5 stikl.
  • Kiaušinis , 1 vnt.
  • Cukrus , 3 v.š.
  • Aliejus , 2 v.š.
  • Druska , 0,5 a.š.
  • Soda , 0,5 a.š.
  • Miltai , 2,5 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Į kefyrą suberkite sodą, išmaišykite, tuomet berkite cukrų, druską, pilkite aliejų, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išplakite. Tuomet po truputį berkite miltus ir vis maišykite. Tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų. Miltų gali reikėti nuo 2 iki 3 stiklinių, tai priklauso nuo miltų kokybės.

  2. Paruoštą tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 min. pabręsti.

  3. Stalą apiberkite miltais, tešlą padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į maždaug 1 cm plonumo stačiakampį.

  4. Tešlą supjaustykite ir susukite žagarėlius.

  5. Žagarėlius virkite aliejuje, taip, kad būtų apsemti iki pusės. Virkite iš abiejų pusių, kol pasipūs ir apskrus. Sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius.

  6. Iškeptus žagarėlius galima apiberti cukraus pudra.

  7. Šių žagarėlių tešlą, jeigu mėgstate, galima pagerinti trupučiu vanilinio cukraus ar šaukštu konjako. Tai kepiniui suteiks malonų aromatą.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (25)

Daiva 2020-03-28 12:57
Nuostabus gavosi minksti acčiū už recepta
Egle 2020-03-27 17:50
Pirmiausia noreciau padekoti uz nuostabu receptuka,zagareliai superiski.
Tikrai 2020-02-07 17:22
Nepatiko,neskanūs.kieti.......
.
Romualda 2020-02-03 17:43
Gavosi skanūs , minkšti , tik miltų reikėjo daugiau.
Lina 2020-01-05 18:19
Gavosi kieti. Sprangūs.
Alina 2020-01-03 19:13
Labai skanūs zagareliai gavosi, bet dėjau visko daugiau
Lina 2019-11-24 14:21
Labai skanus minkšti tik kiaušinių dėjau keturis ir cukraus daugiau na ir savaime aišku miltų daugiau tirpsta burnoj.
Miltu manijakas 2019-11-22 20:17
Reikia daugiau miltu
Monika 2019-10-20 20:52
Niekada daugiau tokiu nekepsiu. Nors stengiausi kuo maziau miltu deti vistieka gavosi kieti ir be skonio. Galvojau pabandysiu kazka naujo-nepasitvirtino. Gryztu prie seno milijona kartu daryto recepto- kiek kiausinio tryniu tiek saukstu vandens , truputis druskos ir miltu, visada stengtis kuo maziau , geriau uzberti kociojant tesla. Tesla iskociojama labai Labai plonai , iskepti apibarstomi cukraus pudra. Nepilu jokiu degtiniu , kas norit galit. Nuvarvinu ant popierines serveteles tik iskeptus. Visada traskus , burnoje tirpstantys zagareliai.i joki kita recepta daugiau nekeisiu !
Laura 2019-03-02 15:26
Išbandyta! Tik miltų reikėjo šiek tiek daugiau. Purūs ir minkštučiai gavosi

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama