Pyragas su abrikosais ir šokoladu

1 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Sviestas , 125 gr.
  • Kiaušiniai , 2 vnt.
  • Cukrus , 70 gr.
  • Vanduo , 3 v.š.
  • Miltai , 280 gr.
  • Soda , 0,5 a.š.
  • Druska
  • Abrikosai/persikai , 600 gr.
  • Šokoladas , 50 gr.
  • Grietinėlė , 0,5 stikl.
  • Migdolai be odelės , 20 vnt.
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišykite minkštą sviestą, 50 g cukraus, druską ir 1 kiaušinį, įpilkite vandens, išmaišykite. Suberkite miltus (atidėkite 2 šaukštus), sodą, paruoškite elastingą tešlą. Išklokite ja kepimo formą ir padarykite kraštelius.

  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, susmulkinkite riešutus.

  3. Abrikosus arba persikus nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus (galima naudoti ir konservuotus vaisius). Sudėkite kartu su laužytu šokoladu ant tešlos.

  4. Išplakite 1 kiaušinį su likusiu cukrumi, įberkite 2 šaukštus miltų ir vėl išplakite. Įmaišykite grietinėlę. Užpilas turi būti be jokių gumuliukų.

  5. Užpilkite vaisius, papuoškite migdolais ir kepkite 50 minučių.

Receptą atsiuntė: Veronika

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama