Pyragas su Briuselio kopūstais

4 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
5
Ingredientai:
  • Kiaušinio trynys (pyragui patepti) , 1 vnt.
  • Sviestas (formai patepti) , 1 v.š.
Įdarui:
  • Briuselio kopūstai , 300 gr.
  • Svogūnas , 1 vnt.
  • Sviestas , 2 v.š.
  • Kiaušiniai , 3 vnt.
  • Grietinėlė , 120 ml
  • Pienas , 120 ml
  • Sūris , 150 gr.
  • Miltai , 4 v.š.
  • Druska, pipirai, muskato riešutas , 1 žiups.
Tešlai:
  • Miltai , 260 gr.
  • Sviestas , 140 gr.
  • Šaltas vanduo , 4 v.š.
  • Druska , 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Paruoškite tešlą. Miltus sumaišykite su druska, ištrinkite su šaltu sviestu iki trupinių. Palaipsniui, vis permaišant pilkite labai šaltą vandenį iki kol susiminkys tešla. Tešlą įdėkite į maišiuką ir atidėkite į šaldytuvą.

  2. Paruoškite įdarą. Briuselio kopūstus sudėkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir apvirkite, kol truputį suminkštės. Perliekite šaltu vandeniu ir atidėkite.

  3. Svogūną smulkiai supjaustykite, apkepinkite svieste. Palaukite, kol truputį atvės.

  4. Kiaušinius, pieną, grietinėlę, miltus išplakite, įmaišykite kepintą svogūną, tarkuotą sūrį (truputį pasilikite viršui pabarstyti), pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu.

  5. Tešla išklokite sviestu pateptą kepimo formą, suformuodami neaukštus kraštelius. Supilkite kiaušinių plakinį, į jį sudėliokite apvirtus brokolius.

  6. Patepkite išplaktu kiaušinio tryniu. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. iki kol įdaras sutvirtės. Prieš kepimo pabaigą pabarstykite pasiliktu sūriu.

  7. Pyragą tinka patiekti su grietine. Vietoje Briuselio kopūstų galima naudoti apvirtus brokolius, žiedinius kopūstus, vyšninius pomidoriukus.

Receptą atsiuntė: Rita

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama