Pyragas su plikytu kremu ir uogomis
- Šviežios uogos , 2 sauj.
- Sviestas , 150 gr.
- Miltai , 1 stikl.
- Šaltas vanduo , 5 v.š.
- Cukrus , 2 v.š.
- Druska , 1 žiups.
- Kiaušinio baltymas , 1 vnt.
- Riebus pienas , 2 stikl.
- Kiaušiniai , 3 vnt.
- Cukrus
- Druska , 1 žiups.
- Vanilės ekstraktas , 1 a.š.

Miltus pirštais ištrinkite su sviestu, žiupsneliu druskos ir cukrumi iki smulkių trupinių. Palaipsniui, po šaukštą, kaskart permaišant pilkite vandenį iki kol susiminkys tešla. Ją įdėkite į maišelį ir 30-40 min. palaikykite šaldytuve.
Kol tešla šaldoma, paruoškite kremą. Pieną užvirinkite, palikite šiek tiek atvėsti.
Kiaušinius išplakite su cukrumi, žiupsneliu druskos, vanilės ekstraktu. Supilkite šiltą, bet neverdantį pieną. Išmaišykite. Galite įmaišyti geltonų maistinių dažų, kad spalva būtų ryškesnė.
Pašaldytą tešlą iškočiokite, įklokite į riebalais pateptą ar kepimo popieriumi išklotą formą, suformuojant kraštelius. Patepkite išplaktu kiaušinio baltymu, kad pyrago pagrindas išliktų traškus.
Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje iki kol pyrago pagrindas bus auksinės spalvos, 30-35 min.
Palaukite, kol iškeptas pyrago pagrindas truputį atvės, sudėkite kremą, papuoškite uogomis.
Komentarai (2)