Pyragas su plikytu kremu ir uogomis

4 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
12
Ingredientai:
  • Šviežios uogos , 2 sauj.
Tešlai:
  • Sviestas , 150 gr.
  • Miltai , 1 stikl.
  • Šaltas vanduo , 5 v.š.
  • Cukrus , 2 v.š.
  • Druska , 1 žiups.
  • Kiaušinio baltymas , 1 vnt.
Kremui:
  • Riebus pienas , 2 stikl.
  • Kiaušiniai , 3 vnt.
  • Cukrus
  • Druska , 1 žiups.
  • Vanilės ekstraktas , 1 a.š.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus pirštais ištrinkite su sviestu, žiupsneliu druskos ir cukrumi iki smulkių trupinių. Palaipsniui, po šaukštą, kaskart permaišant pilkite vandenį iki kol susiminkys tešla. Ją įdėkite į maišelį ir 30-40 min. palaikykite šaldytuve.

  2. Kol tešla šaldoma, paruoškite kremą. Pieną užvirinkite, palikite šiek tiek atvėsti.

  3. Kiaušinius išplakite su cukrumi, žiupsneliu druskos, vanilės ekstraktu. Supilkite šiltą, bet neverdantį pieną. Išmaišykite. Galite įmaišyti geltonų maistinių dažų, kad spalva būtų ryškesnė.

  4. Pašaldytą tešlą iškočiokite, įklokite į riebalais pateptą ar kepimo popieriumi išklotą formą, suformuojant kraštelius. Patepkite išplaktu kiaušinio baltymu, kad pyrago pagrindas išliktų traškus.

  5. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje iki kol pyrago pagrindas bus auksinės spalvos, 30-35 min.

  6. Palaukite, kol iškeptas pyrago pagrindas truputį atvės, sudėkite kremą, papuoškite uogomis.

Receptą atsiuntė: Diana

Komentarai (2)

Milda Kucinskaite 2020-10-22 21:25
Negaminkit, receptas blogas, plikytas kremas nesigaus.
Ernesta 2019-05-11 10:01
Sveiki. Kiek cukraus į kremą dėti?

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama