Pyragas su vaniliniu kremu

3 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
12
Tešlai:
  • Sviestas , 200 gr.
  • Kiaušinis , 1 vnt.
  • Kepimo milteliai , 1,5 a.š.
  • Miltai , 300 gr.
  • Cukrus , 0,5 stikl.
Kremui:
  • Grietinė (riebesnė) , 500 gr.
  • Kiaušiniai , 4 vnt.
  • Vanilinis cukrus , 1 v.š.
  • Cukrus , 5 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Sviestą prieš ruošiant pyragą vertėtų palaikyti šaldymo kameroje, kad jis būtų kietas. Kietą sviestą sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite su sviestu, įmuškite kiaušinį, įberkite miltus ir kepimo miltelius. Rankomis suminkykite tešlą, ją išplokite į sviestu pateptą kepimo formą, suformuokite aukštus kraštelius.

  2. Kremui skirtą grietinę išplakite su kiaušiniais, vaniliniu ir paprastu cukrumi iki vienalytės masės. Kremą sudėkite ant pagrindo. Pagrindo krašteliai turi būti aukštesni, nei kremas, kadangi kreminis įdaras truputį pakils.

  3. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.

  4. Kepdami pyragą į kremą galite įmaišyti įvairių uogų ar vaisių gabaliukų - puikiai tiks šviežios braškės, gervuogės, avietės ar konservuoti persikai.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama