Pyragas „Zebriukas“

  •  
  • 5.0 5 4
  •  
  • 5.0 5 4
  •  
  • 5.0 5 4
  •  
  • 5.0 5 4
  •  
  • 5.0 5 4
5 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
  • Kiaušinai , 5 vnt.
  • Cukrus , 2 stikl.
  • Sviestas , 200 gr.
  • Grietinė , 1 stikl.
  • Miltai , 2 stikl.
  • Kakava (netirpi, karti) , 2 v.š.
  • Kepimo milteliai , 1 a.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinius plakite su cukrumi iki kol susidarys baltos putos, tuomet įsijokite miltus, kepimo miltelius, pilkite tirpintą ir šiek tiek atvėsintą sviestą (truputį sviesto pasilikite formai patepti), dėkite grietinės ir labai gerai perplakite.

  2. Gautą tešlą padalinkite į du dubenis. Į vieną jų įmaišykite kakavą, o kitą - 2 papildomus šaukštus miltų. Turėsite baltą bei šokoladinę tešlą.

  3. Į platesnę (26-28 cm) formą atsegamais kraštais pilkite tešlą. Pirmiausiai į formos centrą pilkite keletą šaukštų baltos tešlos, tuomet - keletą šaukštų šokoladinės tešlos. Šitaip, pilant tešlą porcijomis į formos centrą, nemaišant sunaudokite tešlą iš abiejų dubenų. Kuo didesnėmis porcijomis pilsite tešlą, tuo didesni bus „Zebriuko“ dryžiai. Tešlą optimalu pilti 3-4 šaukštų porcijomis.

  4. Pyragą kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., jeigu centras dar žalias (patirinkite dantų krapštuku), tai kaitrą sumažinkite iki 180C, pyragą pridenkite folijos lakštu ir kepkite iki kol visiškai iškeps.

  5. Paprastas, tačiau skanus ir labai dailiai atrodantis kepinys.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (26)

Benas 2019-01-28 22:09
Tai gal geriau dėti 4 stiklines cukraus. Nė miltų nereiktų.
Virginija 2019-01-28 16:26
Kepiau gavos labai skanus. Tik dejau 4 kiausinius...
Marija 2019-01-22 15:22
Liuks
Kristina 2019-01-21 17:29
Ziauriai skanu aciu sexas olilia pupyte
Milana 2019-01-20 12:38
Skanu
airidas 2018-11-25 11:17
Ziaurei skanus aciu.

Kristina 2017-12-03 01:13
Ta stikline kokio dydžio? Maza ar didele pailga ta prasme?
Lina 2017-03-01 21:34
Liux skonis ir vaizdas.daug kartu kepiau ir gavosi.
irina 2016-12-08 20:00
Išsirinkau šitą receptą, nes jis panašus kaip darydavau seniau ir pamečiau... Dėjau self rasing miktus, gal dėl to irgi tešla kiek tirštesnė, nei tikėčiausi. Tačiau laisvai lietis zebro tešla ir neturi, ji baigia lietis jau kepdama. Paskaičius komentarus, šiek tiek neramu, laukiu rezultato... bet zebro dryžiai negali nesigaut. O svarbiausia, kad skanus būtų ir gerai iškepęs.
Gitana 2016-11-20 10:22
Skonis geras,bet cia kazkas nedadaryta,nesigavo man zebras,gavosi visas rudas.dariau pagal receptą.....nusivyliau truputi....

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama