Pyragėliai su kiaušinių ir svogūnų laiškų įdaru
- Miltai , 400 gr.
- Kefyras , 300 ml
- Soda , 0,5 a.š.
- Druska , 1 žiups.
- Cukrus , 1 v.š.
- Kiaušinai , 5 vnt.
- Svogūnų laiškai , 150 gr.
- Druska, Pipirai , 1 žiups.
Kefyrą sumaišykite su soda, palaukite 10 min., tuomet įmaišykite druską, cukrų ir po truputį, maišant berkite miltus. Užminkykite minkštą, purią tešlą.
Miltų gali reikėti kiek daugiau nei nurodoma recepte, iki 500 g, tai priklauso nuo miltų rūšies.Kiaušinius kietai išvirkite, supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su supjaustytais ir pirštais truputį patrintais (tai atskleis skonį) svogūnų laiškais. Įdarą gardinkite druska, pipirais, galite papildomai dėti krapų ar petražolių.
Tešlą padalinkite į maždaug 8 dalis. Tešlos gabaliukus suplokite delnais, dėkite įdaro ir gerai užspauskite kraštelius, galite perpinti pynute, kaip kibinams.
Gautus paplotėlius kepkite uždengtoje keptuvėje su įkaitintu aliejumi iš abiejų pusių, iki kol dailiai apskrus.
Pyragėlius patiekite su sultiniu.
Komentarai (3)