Risotto su kalakutiena

  •  
  • 3.0 5 2
  •  
  • 3.0 5 2
  •  
  • 3.0 5 2
  •  
  • 3.0 5 2
  •  
  • 3.0 5 2
4 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Reikės:
  • Kalakutiena , 500 gr.
  • Ryžiai , 250 gr.
  • Sultinys , 1 l
  • Svogūnas , 1 vnt.
  • Česnakas , 2 skilt.
  • Salieras , 2 vnt.
  • Paprika , 1 vnt.
  • žalieji žirneliai , 100 gr.
  • Alyvuogių aliejus , 2 v.š.
  • Druska
  • Pipirai
  • Grietinė , 2 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirmiausia gilioje keptuvėje pakepinkite pjaustytą svogūną ir kapotas česnako skilteles. Tuomet dėkite nedideliais kubeliais pjaustytą kalakutieną (ją galima šiek tiek pabarstyti paukštienos prieskoniais) ir kepkite 4–5 minutes.

  2. Kai mėsa nebebus rožinė, suberkite pjaustytus salierus ir papriką. Viską pakepinkite dar bent 3 minutes, o tada berkite ryžius ir užpilkite sultiniu.

  3. Kai masė užvirs, keptuvės neuždenkite ir nuolat maišydami virkite apie 15 minučių. Jei pradės trūkti skysčio, galima įpilti šiek tiek vandens arba baltojo sauso vyno.

  4. Galiausiai suberkite žirnelius ir patiekalą ant ugnies palikite dar 10 minučių. Įmaišykite grietinę ir pagardinkite druska bei pipirais.

Receptą atsiuntė: Mante

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama