Saldžiarūgščiai marinuotos paprikos (be acto)

3 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
20
Ingredientai:
  • paprikos , 1 kg
  • Vanduo , 1 l
  • Cukrus , 70 gr.
  • Druska , 35 gr.
  • Citrinų rūgštis , 0,75 a.š.
  • Pipirų ir garstyčių grūdelių (arba kitų prieskonių) , 1 v.š.
Shutterstock nuotr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Paprikas gerai nuplaukite, išpjaukite sėklas ir kotelius. Paprikas 2 minutėms pamerkite į verdantį vandenį, tuomet nukoškite ir iškart perliekite šaltu vandeniu.

  2. Paprikoms šiek tiek atvėsus jas supjaustykite į 4-6 dalis. Paprikas sudėkite į iškaitintus stiklainius. Į stiklainius įdėkite norimų prieskonių, pavyzdžiui, pipirų ir garstyčių grūdelių, galima įdėti po kelias, stambiai pjaustytas česnako skilteles.

  3. Paruoškite marinatą. Vandenį sumaišykite su cukrumi, druska ir citrinų rūgštimi. Užvirinkite. Verdantį marinatą supilkite į stiklainius ant paprikų.

  4. Stiklainius užsukite, apverkite, šiltai apklokite ir palikite iki kol visiškai atvės, geriausiai pernakt.

  5. Tikras skanumėlis žiemai!

Receptą atsiuntė: Toma

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama