Sausainiai „Pelėdos“

  •  
  • 4.8 5 5
  •  
  • 4.8 5 5
  •  
  • 4.8 5 5
  •  
  • 4.8 5 5
  •  
  • 4.8 5 5
7 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Sviestas , 350 gr.
  • Cukrus , 1 stikl.
  • Vanilinis cukrus , 2 a.š.
  • Miltai , 3,5 stikl.
  • Migdolai , 0,5 stikl.
  • Šokoladiniai saldainukai/lašeliai , 1 stikl.
  • Druska , 0,25 a.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Išplakite sviestą su cukrumi, suberkite vanilinį cukrų, miltus, druską, užmaišykite tešlą.

  2. Kai tešla pradės lipti į gumulą, pabarstykite stalą miltais, išverskite tešlą ir iškočiokite apie 1 cm storio lakštą. Stikline išpjaukite apskirtimus.

  3. Išklokite skardą kepimo popieriumi, sudėkite apskritimus, sudrėkinkite ir prilipinkite snapukus iš migdolų ir akytes iš šokoladinių lašelių. Papuošimus įspauskite. Kad akys būtų išraiškingesnės, patartina joms prilipinti mažus tešlos apskritimus, ir tada įspausti šokoladą.

  4. Peiliu galima išpjauti kojytes ir sparnelius (arba kojyčių vietoje tiesiog pabadyti šakute arba dantų krapštuku).

  5. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 20-25 minutes.

Receptą atsiuntė: Ieva

Komentarai (1)

gražu :) 2013-05-02 19:39
akytėms galima razinas naudoti vietoj saldainių

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama