Sausainiai „Snickers“

  •  
  • 5.0 5 3
  •  
  • 5.0 5 3
  •  
  • 5.0 5 3
  •  
  • 5.0 5 3
  •  
  • 5.0 5 3
4 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
30
Pirmajam sluoksniui:
  • Miltai , 1 stikl.
  • Sviestas , 120 gr.
  • Rudasis cukrus , 4 v.š.
Antrajam sluoksniui:
  • Sviestas , 50 gr.
  • Rudasis cukrus , 4 v.š.
  • Kondensuotas saldus pienas , 400 gr.
Trečiajam sluoksniui:
  • Pieniškas šokoladas , 150 gr.
  • Riešutai , 30 gr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Sausaininis sluoksnis. Miltus persijokite, sudėkite šaltą, kubeliais pjaustytą sviestą ir ištrinkite pirštais, berkite cukrų. Tešlą suminkykite, ją sudėkite į kvadratinę kepimo formą (apie 20 cm ilgio) išklotą kepimo popieriumi. Labai gerai suspauskite rankomis ir subadykite šakute.

    Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. iki kol gražiai paruduos. Iš formos netraukite, palikite vėsti.

  2. Karamelinis sluoksnis. Nesvylančioje, gilioje keptuvėje arba puode ištirpinkite sviestą, sudėkite cukrų ir kondensuotą pieną. Užvirinkite ant nedidelės ugnies, vis maišant virkite iki kol masė sutirštės, atšoks nuo puodo kraštų ir ims tamsėti. Pasiruoštą, dar karštą karamelę pilkite ant jau iškepto sausaininio sluoksnio. Išlyginkite. Palikite stingti.

  3. Šokoladinis sluoksnis. Karamelei apstringus vandens vonelėje arba mikrobangėje ištirpinkite šokoladą, ant karamelinio sluoksnio sudėkite be riebalų paskrudintus riešutus ir užpilkite tirpintu šokoladu.

  4. Leiskite desertui visiškai atvėsti ir tik tuomet jį supjaustykite nedideliais kubeliais.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (10)

Gitana 2016-05-15 18:53
Be darbo nei vienas desertas nepasidaro. :) Bet skonis dieviškas. Labai patiko. Tik dėčiau mažesnį vidurinį sluoksnį.
Ieva 2016-04-07 11:38
Dariau..ziauriai skaniai it visiem patiko
mmm 2016-02-06 19:36
ts ir yra terlione o rezultatas nevertas darbo
Loreta 2015-10-03 19:32
Sveiki, o kiek mazdaug ta stikline miltu?
Elinga 2015-08-11 09:12
Išbandžiau šį receptą
... 2015-08-10 09:34
Kazkada dariau toki pyraga panasu, tik be riesutu. Galiu pasakyti - tas suasaininis sluoksnis man gavosi kietas. O siaip viskas skanu :)
danute 2015-07-13 22:17
o as pabandysiu:))))
vilma 2015-04-18 21:13
Kiek maždaug laiko reikia virti?
atsakymas Laurai 2015-04-18 16:35
Laura, manau, kad galite ir baltą naudoti, tik kad rudasis cukrus suteikia tokio labiau karamelinio skonio. Bet ir su baltu nebus blogai. :)
laura 2015-04-18 12:34
ar butinas rudasis cukrus, galima paprasta cukru panaudot?

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama