Sausainiai su taukais

  •  
  • 5.0 5 1
  •  
  • 5.0 5 1
  •  
  • 5.0 5 1
  •  
  • 5.0 5 1
  •  
  • 5.0 5 1
6 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
30
Ingredientai:
  • Miltai , 250 gr.
  • Kepimo milteliai , 1 a.š.
  • Taukai , 100 gr.
  • Cukrus , 100
  • Druska , 1 žiups.
  • Vanilinis cukrus , 1 a.š.
  • Kokosų drožlės , 20 gr.
  • Pienas , 70 ml
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Šaltus taukus ištrinkite su 200 g persijotų miltų (į juos prieš tai įmaišykite kepimo miltelius). Tuomet suberkite 100 g cukraus, druską, vanilinį cukrų, kokoso drožles (galima pakeisti smulkintais riešutais). Išmaišykite.

  2. Į sausokus trupinius pilkite šaltą pieną, maišykite ir palaipsniui suberkite likusius 50 g miltų iki kol tešla bus vienalytė. Tešlą įdėkite į maišelį ar įsukite į maistinę plėvelę ir valandą palaikykite šaldytuve.

  3. Tešlą iškočiokite į 0,5 cm plonumo lakštą, supjaustykite norima forma.

  4. Suformuotus sausainius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, galite apiberti cukrumi (arba po kepimo galite apiberti cukraus pudra).

  5. Kepkite iki 180°С įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. iki kol bus auksinės spalvos.

  6. Pavyksta labai trapūs ir skanūs sausainiai, kurių skonis nepasikeičia net ilgėliau pastovėjus. Šis receptas puikiai žinomas vyresnės kartos žmonėms, ypač gyvenusiems kaime.

Receptą atsiuntė: Elena

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama