Skylėti plikytos tešlos blynai

  •  
  • 4.2 5 9
  •  
  • 4.2 5 9
  •  
  • 4.2 5 9
  •  
  • 4.2 5 9
  •  
  • 4.2 5 9
14 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Kefyras , 500 ml
  • Pienas , 1 stikl.
  • Kiaušinis , 1 vnt.
  • Miltai , 1,5 stikl.
  • Cukrus , 1 v.š.
  • Druska , 0,5 a.š.
  • Soda , 1 a.š.
  • Aliejus , 2 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Į puodą supilkite kefyrą ir šiek tiek pašildykite. Kefyras neturi būti karštas, tik šiltas. Tuomet įmuškite kiaušinį (naudokite 2 kiaušinius, jeigu jie maži), suberkite cukrų, druską, sodą ir išmaišykite.

  2. Tuomet po truputį, dalimis įsijokite miltus ir kaskart permaišykite. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos. Miltų gali reikėtų kiek daugiau arba mažiau, tai priklauso nuo pačių miltų tipo, kokybės.

  3. Pieną užvirinkite ir plona stovele supilkite į tešlą, nuolat maišykite.

  4. Galiausiai įpilkite porą šaukštų aliejaus, permaišykite.

  5. Blynus kepkite labai gerai įkaitintoje, vos vos aliejumi ar taukais pateptoje keptuvėje.

  6. Blynai pavyksta labai skanūs, originalios tekstūros, su skylutėmis. Juos patiekite su uogiene, grietine ir cukrumi, vaisiais...

Receptą atsiuntė: Rita

Komentarai (8)

jonas 2017-07-18 15:54
pakertam

inga 2017-07-07 16:29
Piukus su uogįn ė
Genovaite 2017-04-17 19:23
Man atrodo kad blynai buna labai skanus
Virginija 2017-03-12 22:36
Mano seimai labai patiko , pabandykite , skanaus .
Irena Bacytė 2017-02-19 18:46
Pabandysiu pasigaminti,nors stengiuosi riboti tokius skanumynus
Virginija 2017-01-21 10:48
Gavosi skylėti, purūs ir labai skanūs
Lina 2017-01-20 08:08
Gavosi kaip foto. Tikrai labai skanūs.
lina 2017-01-14 19:56
tokie skyleti kaip foto tikrai nesigavo,bet pati blyno struktura nereali! daug lengviau buvo kepti, nei iprastus blynus, ir skanesni,nors kefyro nemegstu!

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama