Skylėti plikytos tešlos blynai
- Kefyras , 500 ml
- Pienas , 1 stikl.
- Kiaušinis , 1 vnt.
- Miltai , 1,5 stikl.
- Cukrus , 1 v.š.
- Druska , 0,5 a.š.
- Soda , 1 a.š.
- Aliejus , 2 v.š.
Į puodą supilkite kefyrą ir šiek tiek pašildykite. Kefyras neturi būti karštas, tik šiltas. Tuomet įmuškite kiaušinį (naudokite 2 kiaušinius, jeigu jie maži), suberkite cukrų, druską, sodą ir išmaišykite.
Tuomet po truputį, dalimis įsijokite miltus ir kaskart permaišykite. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos. Miltų gali reikėtų kiek daugiau arba mažiau, tai priklauso nuo pačių miltų tipo, kokybės.
Pieną užvirinkite ir plona stovele supilkite į tešlą, nuolat maišykite.
Galiausiai įpilkite porą šaukštų aliejaus, permaišykite.
Blynus kepkite labai gerai įkaitintoje, vos vos aliejumi ar taukais pateptoje keptuvėje.
Blynai pavyksta labai skanūs, originalios tekstūros, su skylutėmis. Juos patiekite su uogiene, grietine ir cukrumi, vaisiais...
Komentarai (17)