Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša ir špinatais

2 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Sluoksniuota, šaltyda tešla , 500 gr.
  • Lašišos filė , 400 gr.
  • Špinatai , 300 gr.
  • Citrina
  • Grietinėlė , 100 ml
  • Sūris , 70 gr.
  • Aliejus , 2 v.š.
  • Druska, Pipirai , 1 žiups.
  • Kiaušinis (aptepimui) , 1 vnt.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuo citrinos puselės nutarkuokite žievelę, išspauskite sultis.

  2. Nuo žuvies filė nupjaukite odą, filė stambiai supjaustykite. Pagardinkite druska, pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis.

  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Porą minučių pakepinkite pasmulkintus špinatus, juos pagardinkite nutarkuota citrinos žievele, druska, pipirais. Pilkite grietinėlę, išmaišykite, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir patroškinkite 5 min., kad truputį nugaruotų, sutirštėtų. Nukelkite nuo ugnies, suberkite tarkuotą sūrį.

  4. Tešlą vos vos pakočiokite ant miltuoto stalo. Dėkite špinatus, ant jų - lašišą, ant viršaus uždėkite kitą tešlos lakštą, suspauskite kraštelius. Patepkite išplaktu kiaušiniu.

  5. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.

  6. Šis pyragas skaniausias dar šiltas, tačiau puikus ir šaltas. Patiekite su salotomis, jogurtiniu žolelių padažu.

Receptą atsiuntė: Diana

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama