Šokoladiniai kefyro ledai

4 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
  • Riebus kefyras , 1 l
  • Riebi grietinėlė , 130 gr.
  • Cukraus pudra , 3 v.š.
  • Juodasis šokoladas , 80 gr.
  • Citrinų sultys , 1 v.š.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Ledų gaminimas šiek tiek užtruks, nes pirmiausiai iš kefyro reikės pasigaminti kreminį sūrį. Kefyrą su visu pakeliu sušaldykite šaldymo kameroje. Šaldytą kefyrą išimkite iš pakelio, dėkite į dvigubą ar net trigumą marlę ir pakabinkite virš kriauklės ar indo. Palikite pernakt. Kefyras tirps, varvės, o marlėje liks labai švelnus, kreminis sūrelis su lengva rūgštele. Jeigu kefyras buvo pakankamai riebus, tai turėtų gautis apie 300 g kreminio sūrelio.

  2. Šaltą grietinėlę išplakite palaipsniui berdami cukraus pudrą. Į standžią grietinėlę įplakite pasiruoštą kreminį sūrelį iš kefyro. Galiausiai įplakite lydytą, kiek pravėsusį šokoladą. Paskiausiai supilkite citrinų sultis. Dar porą minučių paplakite.

  3. Dabar gautus ledus galima sudėti į konditerinį švirkštą, įpurkšti į vaflius ir užšaldyti ledus - ragelius. Taip pat masę galite sudėti į švarų indą, užšaldyti ir vėliau suformuoti ledų kamuoliukus specialiu šaukštu.

  4. Labai skanūs, švelnūs, kremiški ledai. Prieš šaldant galima papildomai įmaišyti šokolado gabaliukų, įvairių uogų, riešutų. Taip pat galima patiekti su uogomis, riešutais.

Receptą atsiuntė: Elena

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama