Šokoladiniai sausainukai

  •  
  • 5.0 5 2
  •  
  • 5.0 5 2
  •  
  • 5.0 5 2
  •  
  • 5.0 5 2
  •  
  • 5.0 5 2
3 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Miltai , 130 gr.
  • Cukraus pudra , 150 gr.
  • Kakavos milteliai , 25 gr.
  • Druska , 0,25 a.š.
  • Kepimo milteliai/soda , 1 a.š.
  • Sviestas , 130 gr.
  • Kiaušinių tryniai , 2 vnt.
  • Tirpi kava , 1 a.š.
  • Vanilės ekstraktas , 0,3 a.š.
  • Skaldyti migdolai , 2 sauj.
  • Šokoladas/šokoladinis kremas , 3 v.š.
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.

  2. Sumaišykie dubenyje miltus, kakavą, cukrų ir kepimo miltelius, atskirai - išplakite plaktuvu minkštą sviestą, tada trynius, kavą ir vanilės ekstraktą.

  3. Sumaišykite abu mišinius.

  4. Iš tešlos formuokite 3-4 cm dydžio rutuliukus, suspauskite juos į blynelius, apvoliokite riešutuose ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

  5. Kiekvieno blynelio vidurį įspauskite pirštu, padarydami duobutę, ir kepkite apie 15 minučių. Praėjus 5-7 minutėms, ištraukite, vėl įspauskite ir kepkite likusį laiką.

  6. Į kiekvieno sausainuko vidurį įdėkite šokoladinės masės ir įkiškite į šaldytuvą, kad atvėstų. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Irena

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama