Šokoladinis tortas

1 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
12
Tešlai:
  • Kiaušiniai , 5 vnt.
  • Miltai , 125 gr.
  • Cukrus , 125 gr.
  • Kakava , 1 v.š.
Kremui:
  • Karamelizuotas kondensuotas pienas „Rududu“ , 200 gr.
  • Sviestas , 200 gr.
  • Kakava , 50 gr.
  • Aliejus , 10 ml
Sirupui:
  • Cukrus , 75 gr.
  • Vanduo , 75 ml
Gaminimo instrukcija:
  1. Šokoladinio biskvito kepimas. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki kol masė bus balta ir standi. Tuomet į ją atsargiai įsijokite miltus ir kakavą. Tešlą supilkite į riebalais pateptą kepimo formą atsegamais kraštais. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Iškeptą ir pravėsusį biskvitą išimkite iš formos. Būtų šaunu išsikepti biskvitą iš anksto ir parai palikti pridengtą rankšluostuku ar įvyniotą į maistinę plėvelę. Tuomet biskvitas bus tvirtesnis, bus lengviau perpjauti.

  2. Kremo gaminimas. Išplakite „Rududu“ su sviestu, suberkite kakavą, perplakite, galiausiai pilkite aliejaus ir vėl perplakite.

  3. Torto surinkimas. Biskvitą perpjaukite pusiau arba į tris dalis (priklauso nuo jūsų kepimo formos pločio ir iškepto biskvito aukščio). Biskvito lakštus suliekite sirupu (į vandenį įberkite cukrų ir šildykite iki kol ištirps. Į sirupą galima įpilti 20 ml romo ar konjako, žinoma, jeigu torto nevalgys vaikai) ir pertepkite kremu. Truputį kremo pasilikite torto viršaus ir kraštų aptepimui.

  4. Tortą galima papuošti uogomis, riešutais.

  5. Labai intensyvaus skonio ir tikrai gardus tortas visiems šokolado gerbėjams.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (5)

Julija 2017-11-10 20:37
Keliu centimetru jusu kepimo skersmuo ?
Saule 2017-03-05 21:09
O biskvitas turbut sausas?
Janina 2016-04-22 16:44
Gražiai iškilo, skanus tortas
Jolita 2016-04-21 19:17
Skanu..
kepėja 2015-12-04 16:59
puikus tortas, antrą kartą jau kepu. :) kremas išvis tobulas.

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama