Šonkauliukai su barbekiu padažu

  •  
  • 3.0 3 1
  •  
  • 3.0 3 1
  •  
  • 3.0 3 1
  •  
  • 3.0 3 1
  •  
  • 3.0 3 1
3 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
3
Ingredientai:
  • kiaulienos šonkauliukai , 1 kg
  • Pipirai , 1 a.š.
  • Druska , 1 a.š.
  • Česnako milteliai , 0,5 a.š.
  • Čili pipirai , 0,5 a.š.
  • Raudonėliai (Oreganas) , 0,5 a.š.
  • Bazilikai , 0,5 a.š.
  • Kečupas , 120 ml
  • Raudonojo vyno actas , 1 v.š.
  • Rudasis cukrus , 1 v.š.
Shutterstock nuotr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Šonaukaulius nuplaukite, nulupkite kietą plėvelę, nupjaustykite labai riebias dalis (šiek tiek riebalų būtinai palikite, tuomet šonkauliai iškeps minkštesni, sultingi). Nusausinkite švelniai patapšnoję popieriniu rankšluosčiu.

  2. Sumaišykite druską, pipirus, česnakų miltelius, čili, baziliką, raudonėlį. Galima naudoti ir kitokį prieskonių mišinį. Šiuo mišiniu gerai ištrinkite šonkaulius.

  3. Šonkaulius sudėkite ant 2-3 dvigubų folijos lakštų ir labai gerai suspauskite kraštelius, kad nebūtų jokių tarpelių. Į foliją įvyniotus šonkaulius kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 2 val.

  4. Kečupą sumaišykite su raudonojo vyno acto, ruduoju cukrumi ir pakaitinkite apie 10-15 min. iki tol nugaruos ir sutirštės.

  5. Šonkauliams iškepus, atsargiai atverkite foliją, aptepkite šonkaulius padažu. Grąžinkite į maksimaliai įkaitintą orkaitę su įjungtu griliumi ir pakepkite dar 5 min. Šonkaulius ištraukite, apverskite, aptepkite padažu ir kepkite dar 5 min.

  6. Labai skanūs, kvapnūs ir minkštučiai šonkauliukai. Patiekite su keptomis bulvytėmis ir šviežių kopūstų salotomis.

Receptą atsiuntė: Diana

Komentarai (2)

Sereikiene.jovita@gmail.com 2018-03-22 21:03
Šknkauliai
Lenkas 2017-10-11 12:25
lul

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama