Su česnakais keptas moliūgas

  •  
  • 2.7 5 3
  •  
  • 2.7 5 3
  •  
  • 2.7 5 3
  •  
  • 2.7 5 3
  •  
  • 2.7 5 3
6 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
3
Ingredientai:
  • Moliūgas , 800 gr.
  • Česnako galvutė , 1 vnt.
  • Čiobrelio ar rozmarino šakelės , 2 vnt.
  • Aliejus , 3 v.š.
  • Druska, Pipirai , 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
  1. Moliūgą supjaustykite stambiais kubeliais ar riekėmis, pašalinkite sėklas. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, pašlakstykite aliejumi, tarp riekių išdėliokite riekelėmis supjaustytus česnakus, susmulkintas čiobrelio ar rozmarino šakeles. Pabarstykite druska, pipirais.

  2. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje iki kol moliūgas suminkštės, truputį apskrus. Kepimo laikas priklauso nuo kubelių ar riekių dydžio, moliūgo veislės.

  3. Labai kvapnus ir skanus moliūgas. Jį galima patiekti, kaip garnyrą prie žuvies ar mėsos, taip pat dėti į salotas (puikios salotos pavyks iš įvairių salotų lapų, keptų moliūgų, sutrupinto ožkos ar fetos sūrio, įvairių skrudintų riešutų, sėklų). Keptą moliūgą tinka truputį apšlakstyti medumi ar klevų sirupu.

Receptą atsiuntė: Diana

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama