Su česnakais keptas moliūgas
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
3
Ingredientai:
- Moliūgas , 800 gr.
- Česnako galvutė , 1 vnt.
- Čiobrelio ar rozmarino šakelės , 2 vnt.
- Aliejus , 3 v.š.
- Druska, Pipirai , 1 žiups.
Gaminimo instrukcija:
Moliūgą supjaustykite stambiais kubeliais ar riekėmis, pašalinkite sėklas. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, pašlakstykite aliejumi, tarp riekių išdėliokite riekelėmis supjaustytus česnakus, susmulkintas čiobrelio ar rozmarino šakeles. Pabarstykite druska, pipirais.
Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje iki kol moliūgas suminkštės, truputį apskrus. Kepimo laikas priklauso nuo kubelių ar riekių dydžio, moliūgo veislės.
Labai kvapnus ir skanus moliūgas. Jį galima patiekti, kaip garnyrą prie žuvies ar mėsos, taip pat dėti į salotas (puikios salotos pavyks iš įvairių salotų lapų, keptų moliūgų, sutrupinto ožkos ar fetos sūrio, įvairių skrudintų riešutų, sėklų). Keptą moliūgą tinka truputį apšlakstyti medumi ar klevų sirupu.
Receptą atsiuntė:
Diana
Greita receptų paieška
Receptai pagal tipą
Reklama
Pasaulio virtuvė
Reklama
Populiariausi receptai
Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt
Junkis prie mūsų ir Facebook'e!
Reklama
Reklama
Rinktiniai straipsniai
Kūdikio grūdinimas
„Šiltnamio“ sąlygomis augantys vaikai dažniau serga, nes jų organizmas nepakankamai atsparus besikeičiančiam aplinkos...
Kaip auklėti dukrą: 10 patarimų
Kiekviena mama pati sprendžia, kaip reikėtų auklėti savo vaikus, tačiau kai kuriuos patarimus vis tiek tenka nuolat p...
Jogos pratimai netrukus gimdysiančioms nėščiosioms
Kiekviena vaikutį išnešiojusi moteris patvirtins, kad trečiasis nėštumo trimestras, o ypač paskutinės jo savaitės yra...
Prancūziškas vaikų auklėjimas: principai, pliusai ir minusai
Apsilankę mažylius auginančių prancūzų namuose nustebtumėte pamatę visiškai savarankiškai žaidžiančius vaikus, kurie ...
Komentarai