Sūrio padažas makaronams

3 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Sūris , 200 gr.
  • Sviestas , 50 gr.
  • Miltai , 2 v.š.
  • Pienas , 1 stikl.
  • Druska, pipirai, kiti mėgiami prieskoniai , 1 žiups.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Gilioje keptuvėje ar nesvylančiame puode išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišant kepinkite porą minučių. Plona srovele supilkite pieną, labai gerai išplakite šluotele, kad nebūtų gumuliukų ir kaitinkite iki užvirimo bei dar porą minučių, kol šiek tiek sutirštės.

  2. Galiausiai suberkite tarkuotą sūrį, berkite druskos (jos gali ir nereikėti, nes sūris suteikia sūrumo), pipirų, kitų mėgiamų prieskonių ar prieskoninių žolelių, galite įspausti česnako, gerai išmaišykite.

  3. Į paruoštą padažą suberkite jau išvirtus makaronus ir porą minučių viską pašildykite.

  4. Sūrio padažas tiks ne tik prie makaronų, bet ir prie ryžių, jo galima įdėti į bulvių košę. Su šiuo padažu sumaišytus makaronus ar plonai pjaustytas bulves galima užkepti. Šiam padažui galima naudoti įvairius sūrius ar jų mišinius, taip išgausite vis kitokį skonį.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (1)

Brrrrrrrr 2018-02-24 10:42
Miltų tai tikrai nereikia o vietoj pieno geriau grietinėlė prieskoniai pagal jūsų skonį ir priklausomai prie jo jis bus naudojamas

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama