Švelnusis kreminis sūrelis iš kefyro

5 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
8
Ingredientai:
  • Riebus kefyras , 1 l
Shutterstock nuotr.
Gaminimo instrukcija:
  1. Kefyro maišelį ar kartoninę pakuotę nakčiai padėkite į šaldymo kamerą, kad visiškai sušaltų.

  2. Kiaurasamtį išklokite keliais marlės sluoksniais arba įklokite sūrmaišio audinį. Kitą rytą sušalusį kefyro ledokšnį išimkite iš pakuotės ir dėkite į paruoštą kiaurasamtį. Palikite 6 val.

  3. Kiaurasamtyje liks labai švelnus, kreminis sūrelis - varškytė, o išrūgos nutekės. Kiaurasamtį galima įstatyti į kitą indą, kad neprarastumėte nutekančių išrūgų. Išrūgas galima panaudoti maišant blynų tešlą, sriuboms, troškiniams, padažams, kepiniams.

  4. Kiaurasamtyje likusį kreminį sūrelį gerai išmaišykite. Pagardinkite druska.

  5. Paruoštą kreminį sūrelį galima pagardinti įvairiais priedais - pertrintu česnaku, žalumynais, kumpio aš lašišų gabaliukais. Tiks ir saldūs priedai - truputis cukraus ar medaus, džiovinti vaisiai ar uogos.

Receptą atsiuntė: Diana

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama