Tefteliai pomidorų padaže
- Aliejus , 60 ml
- Kiaulienos faršas , 350 gr.
- Jautienos faršas , 350 gr.
- Svogūnas , 1 vnt.
- Batonas , 80 gr.
- Kiaušinis , 1 vnt.
- Druska, Pipirai , 1 žiups.
- Mėtų lapeliai , 30 gr.
- Konservuoti pomidorai , 900 gr.
- Cukrus , 2 v.š.
- Druska, mėgiami prieskoniai , 1 žiups.

Kiaulienos ir jautienos faršą sumaišykite, įdėkite vandenyje pamirkytą ir truputį nuspaustą batoną (geriau be plutelių), įdėkite labai smulkiai pjaustytą ar tarkuotą svogūną, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska, pipirais ir smulkiai pjaustytomis mėtomis. Labai gerai išmaišykite faršą. Papildomai galite įmaišyti saują virtų ryžių, truputį tarkuotos morkos arba cukinijos.
Imkite po šaukštą faršo, rankomis suformuokite kukuliukus. Juos iš visų pusių apkepinkite aliejuje iki kol apskrus.
Pasiruoškite padažą - konservuotus pomidorus sutrinkite maisto smulkintuvu (galite pertrinti per sietelį), supilkite į nesvylančią, gilią keptuvę ar puodą, pagardinkite druska, kitais mėgiamais prieskoniais, įberkite porą šaukštų cukraus, kad subalansuotumėte pomidorų rūgštumą (cukraus gali reikėti daugiau arba mažiau, paragaukite). Padažą užvirinkite.
Į verdantį padažą atsargiai sudėkite apkepintus kukuliukus, nepilnai pridenkite dangčiu ir troškinkite ant nedidelės ugnies apie 20 min.
Teftelius pomidorų padaže tiekite su mėgiamu garnyru, salotomis, tinka užsiberti truputį fetos sūrio.
Komentarai