Tortas „Ferrero rocher“
- Kiaušiniai , 5 vnt.
- Cukrus , 6 v.š.
- Lazdyno riešutai , 1,75 stikl.
- Miltai , 2 v.š.
- Kakava , 2 v.š.
- Kepimo milteliai , 2 a.š.
- Sviestas , 200 gr.
- Kartusis šokoladas , 280 gr.
- „Nutella“ kremas , 7 v.š.
- Vafliai , 220 gr.
- „Ferrero rocher“ saldainiai , 10 vnt.
Papločių ruošimas. Kiaušinius plakite su cukrumi iki kol tūris patrigubės.
Miltus, kakavą, kepimo miltelius, paskrudintus ir maisto smulkintuvu susmulkintus arba permaltus riešutus (pasilikite truputį nesmulkintų riešutų papuošimui) sumaišykite. Šią masę per tris kartus įmaišykite į plaktus kiaušinius, kaskart gerai permaišykite.
Tortinę formą atsegamais kraštais patepkite trupučiu sviesto ir supilkite tešlą, kepkite iki 175C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Kremo ruošimas. Šokoladą ištirpinkite vandens garų vonelėje arba mikrobanginėje, palaukite, kol atvės iki kambario temperatūros.
Kambario temperatūros sviestą išplakite su kambario temperatūros „Nutella“ kremu, tuomet įmaišykite pravėsusį šokoladą ir dar kartą perplakite.
Torto surinkimas. Iškeptą paplotį pjaukite į 2-3 dalis, jeigu jūsų tortinė forma mažesnė, tai paplotis bus aukštesnis ir pavyks perpjauti į 3 dalis, o jeigu tortinė plati, tai paplotį teks pjauti perpus ir turėsite neaukštą tortuką.
Vaflius sutrupinkite. Galite naudoti perteptus šokoladinius arba riešutinius vaflius, tiks ir paprasti vafliai be priedų.
Paplotį ištepkite kremu, pabarstykite trupintais vafliais ir uždenkite kitu papločiu. Susluoksniuotą tortą aptepkite kremu, šonus papuoškite pasiliktais riešutais arba vaflių trupiniais, o viršų apdėliokite perpus perpjautais „Ferrero rocher“ saldainiais.
Tortą bent keletą valadų pašaldykite, o prieš tiekiant truputį palaikykite kambario temperatūroje, kad būtų lengviau pjaustyti.
Prabangus, dailiai atrodantis, itensyvaus skonio kepinys, kuris tikrai papuoš kiekvieną stalą.
Komentarai (5)