Tortas „Ferrero rocher“

  •  
  • 5.0 5 1
  •  
  • 5.0 5 1
  •  
  • 5.0 5 1
  •  
  • 5.0 5 1
  •  
  • 5.0 5 1
2 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
15
Tešlai:
  • Kiaušiniai , 5 vnt.
  • Cukrus , 6 v.š.
  • Lazdyno riešutai , 1,75 stikl.
  • Miltai , 2 v.š.
  • Kakava , 2 v.š.
  • Kepimo milteliai , 2 a.š.
Kremui:
  • Sviestas , 200 gr.
  • Kartusis šokoladas , 280 gr.
  • „Nutella“ kremas , 7 v.š.
  • Vafliai , 220 gr.
Papuošimui:
  • „Ferrero rocher“ saldainiai , 10 vnt.
Gaminimo instrukcija:
  1. Papločių ruošimas. Kiaušinius plakite su cukrumi iki kol tūris patrigubės.

  2. Miltus, kakavą, kepimo miltelius, paskrudintus ir maisto smulkintuvu susmulkintus arba permaltus riešutus (pasilikite truputį nesmulkintų riešutų papuošimui) sumaišykite. Šią masę per tris kartus įmaišykite į plaktus kiaušinius, kaskart gerai permaišykite.

  3. Tortinę formą atsegamais kraštais patepkite trupučiu sviesto ir supilkite tešlą, kepkite iki 175C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

  4. Kremo ruošimas. Šokoladą ištirpinkite vandens garų vonelėje arba mikrobanginėje, palaukite, kol atvės iki kambario temperatūros.

  5. Kambario temperatūros sviestą išplakite su kambario temperatūros „Nutella“ kremu, tuomet įmaišykite pravėsusį šokoladą ir dar kartą perplakite.

  6. Torto surinkimas. Iškeptą paplotį pjaukite į 2-3 dalis, jeigu jūsų tortinė forma mažesnė, tai paplotis bus aukštesnis ir pavyks perpjauti į 3 dalis, o jeigu tortinė plati, tai paplotį teks pjauti perpus ir turėsite neaukštą tortuką.

  7. Vaflius sutrupinkite. Galite naudoti perteptus šokoladinius arba riešutinius vaflius, tiks ir paprasti vafliai be priedų.

  8. Paplotį ištepkite kremu, pabarstykite trupintais vafliais ir uždenkite kitu papločiu. Susluoksniuotą tortą aptepkite kremu, šonus papuoškite pasiliktais riešutais arba vaflių trupiniais, o viršų apdėliokite perpus perpjautais „Ferrero rocher“ saldainiais.

  9. Tortą bent keletą valadų pašaldykite, o prieš tiekiant truputį palaikykite kambario temperatūroje, kad būtų lengviau pjaustyti.

  10. Prabangus, dailiai atrodantis, itensyvaus skonio kepinys, kuris tikrai papuoš kiekvieną stalą.

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai (5)

Inga 2016-05-09 16:34
Ar uztenka dik dvieju saukstu miltu?
jurgita 2016-02-07 10:47
Skonis geras, bet man nesulipo sluoksniai... Tie vafliai visi išbyrėjo... :( gal kažkokia paslaptis yra, kaip padaryti, kad neatsisluoksniuotu?
saule 2015-12-13 07:52
Labai patiko
zina 2015-12-10 21:44
dekoju uz recepta.nuostabus,retai kada buna
Kristina 2015-10-29 06:52
Labai skanus.Verta pabandyti.Skanaus

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama