Totoriškas troškinys „Azu“

3 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
  • Veršiena , 500 gr.
  • Bulvės , 1 kg
  • Morkos , 2 vnt.
  • Svogūnai , 3 vnt.
  • Rauginti agurkai , 3 vnt.
  • Konservuoti pomidorai , 1 skard.
  • Cukrus , 1 v.š.
  • Druska, pipirai, bazilikas, petražolės, čili , 1 žiups.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Jautieną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Agurkus ir bulves supjaustykite stambiais kubeliais ar šiaudeliais, svogūnus - pusžiedžiais, morkas - stambiais kubeliais ar šiaudeliais.

  2. Jautienos gabaliukus pavoliokite miltuose, sumaišytuose su druska ir pipirais. Mėsą apkepinkite labai gerai įkaitintoje didelėje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Tuomet dėkite svogūnus, morkas ir agurkus, viską pakepinkite dar 3-5 min. Supilkite pomidorus. Pilkite stiklinę verdančio vandens.

  3. Viską troškinkite ant nedidelės ugnies apie valandą. Tuomet sudėkite bulves. Troškinį pagardinkite druska, pipirais, berkite cukraus (jo reikia, kad subalansuotų pomidorų rūgštumą), džiovintų petražolių, bazilikų, čili, dėkite lauro lapelį. Viską troškinkite dar apie 30-40 min. iki kol bulvės bus minkštos. Jeigu trūksta skysčio, tai įpilkite dar verdančio vandens.

  4. Paprastas, sotus troškinys, kurį tiekiant galima pagardinti įvairais žalumynais, ypač tiktų aštroka kalendra. Troškinį galima gaminti ir su jautiena (tačiau tuomet teks troškinti ilgiau) ar kiauliena.

Receptą atsiuntė: Toma

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama