Traškios „barankos“ su aguonomis
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
15
Ingredientai:
- Miltai , 2 stikl.
- Cukrus , 100 gr.
- Kiaušinis , 1 vnt.
- Vanduo , 0,5 stikl.
- Aliejus , 50 ml
- Vanilinis cukrus , 1 a.š.
- Druska , 1 žiups.
- Aguonos , 0,5 stikl.
Gaminimo instrukcija:
Miltus persijokite, sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį ir aliejų. Užminkite tešlą.
Gnybkite gabaliuką gerai suminkytos tešlos, delnais susukite į „dešrelę“, ją apsukite aplink pirštą ir tvirtai suspauskite kraštelius. Šitaip suformuokite visas „barankas“.
Suformuotas „barankas“ dalimis, kad pernelyg nesigrūstų dėkite į puodą su pasūdytu, verdančiu vandeniu. „Barankos“ nugrims, o apvirusios vėl pakils viršun. Pakilusias „barankas“ ištraukite, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, dosniai apiberkite aguonomis.
Paruoštas „barankas“ kepkite iki 180-200C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. iki kol pagels ir apskrus.
Puikiai tiks su pieno stikline ar arbatos puodeliu!
Receptą atsiuntė:
Aistė
Greita receptų paieška
Receptai pagal tipą
Reklama
Pasaulio virtuvė
Reklama
Populiariausi receptai
Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt
Junkis prie mūsų ir Facebook'e!
Reklama
Reklama
Rinktiniai straipsniai
Kūdikio grūdinimas
„Šiltnamio“ sąlygomis augantys vaikai dažniau serga, nes jų organizmas nepakankamai atsparus besikeičiančiam aplinkos...
Kaip auklėti dukrą: 10 patarimų
Kiekviena mama pati sprendžia, kaip reikėtų auklėti savo vaikus, tačiau kai kuriuos patarimus vis tiek tenka nuolat p...
Jogos pratimai netrukus gimdysiančioms nėščiosioms
Kiekviena vaikutį išnešiojusi moteris patvirtins, kad trečiasis nėštumo trimestras, o ypač paskutinės jo savaitės yra...
Prancūziškas vaikų auklėjimas: principai, pliusai ir minusai
Apsilankę mažylius auginančių prancūzų namuose nustebtumėte pamatę visiškai savarankiškai žaidžiančius vaikus, kurie ...
Komentarai