Traškios „barankos“ su aguonomis

3 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
15
Ingredientai:
  • Miltai , 2 stikl.
  • Cukrus , 100 gr.
  • Kiaušinis , 1 vnt.
  • Vanduo , 0,5 stikl.
  • Aliejus , 50 ml
  • Vanilinis cukrus , 1 a.š.
  • Druska , 1 žiups.
  • Aguonos , 0,5 stikl.
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus persijokite, sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį ir aliejų. Užminkite tešlą.

  2. Gnybkite gabaliuką gerai suminkytos tešlos, delnais susukite į „dešrelę“, ją apsukite aplink pirštą ir tvirtai suspauskite kraštelius. Šitaip suformuokite visas „barankas“.

  3. Suformuotas „barankas“ dalimis, kad pernelyg nesigrūstų dėkite į puodą su pasūdytu, verdančiu vandeniu. „Barankos“ nugrims, o apvirusios vėl pakils viršun. Pakilusias „barankas“ ištraukite, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, dosniai apiberkite aguonomis.

  4. Paruoštas „barankas“ kepkite iki 180-200C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. iki kol pagels ir apskrus.

  5. Puikiai tiks su pieno stikline ar arbatos puodeliu!

Receptą atsiuntė: Aistė

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama