Traškūs žiediniai kopūstai su džiūvėsėliais (+ padažo receptas)

  •  
  • 3.0 3 1
  •  
  • 3.0 3 1
  •  
  • 3.0 3 1
  •  
  • 3.0 3 1
  •  
  • 3.0 3 1
5 įvert.
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
  • Žiedinis kopūstas , 1 vnt.
  • Kiaušiniai , 3 vnt.
  • Džiūvėsėliai , 150 gr.
  • Miltai , 1 sauj.
  • Aliejus , 1 v.š.
  • Druska, Pipirai , 1 žiups.
@ Shutterstock
Gaminimo instrukcija:
  1. Kopūstą išskirstykite žiedynais. Juos perplaukite ir sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad apdžiūtų.

  2. Į indelį suberkite miltus. Atskirame indelyje kiaušinius išplakite su trupučiu druskos, pipirų. Į trečią indelį įberkite džiūvėsėlius. Džiūvėsėlius galima sumaišyti su trupučiu tarkuoto kietojo sūrio.

  3. Žiedynus pavoliokite į miltus, tuomet į kiaušinių plakinį ir galiausiai į džiūvėsius. Galima papildomai pamirkyti į plakinį ir vėl pavolioti džiūvėsiuose, tuomet traški plutelė bus storesnė.

  4. Žiedynus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos ir aliejumi pateptos skardos. Kepkite iki 180-190°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. iki kol apskrus. Kepimo viduryje apverskite.

  5. Užkandis skaniausias karštas. Tiekite su mėgiamu padažu, ypač tiktų gaivus jogurto ir agurkų padažas - į jogurtą be priedų įmaišykite tarkuoto agurko, smulkintų žalumynų, galite įspausti česnako, paskaninti druska, pipirais, kuminu.

Receptą atsiuntė: Elena

Komentarai

Greita receptų paieška

Reklama

Reklama

Populiariausi receptai

Parduok, mainyk, dovanok su Spintoje.pasmama.lt

Junkis prie mūsų ir Facebook'e!

Reklama

Reklama

Rinktiniai straipsniai

Reklama